Van Slooten BV logo
Contact & spoedreparaties:
033 - 472 0033
Snelle behandeling van uw aanvraag
Veilig betalen zoals u dat wilt
88% beveelt Technisch Bureau van Slooten aan
Al 80 jaar ketelspecialist

Besparen met een zonneboiler

Zonneboiler vermindert CO2
Met een zonneboiler stookt een huishouden bijna de helft minder aardgas voor waterverwarming. Dat betekent een structurele verlaging van de CO2-uitstoot. Zonneboilers zijn duurzaam. Mede doordat zonlicht niet op raakt, en er bij gebruik van een zonneboiler nauwelijks CO2 vrijkomt. De besparing op CO2 door een zonneboiler, is gemiddeld 287 kilogram per jaar. Daarbij is rekening gehouden met broeikasgas dat vrijkomt door de pomp waarmee de boiler water rondpompt. Die werkt weliswaar op elektriciteit, en stoot dus ter plaatse geen CO2 uit. Maar kooldioxide dat ontstaat bij de productie van de elektriciteit telt natuurlijk wel mee.

In het najaar van 2008 is de subsidieregeling voor duurzame warmte voor de bestaande bouw in het leven geroepen. Het jaar daarna is het aantal zonneboilers daardoor flink gestegen. Aan het eind van 2009 hadden in totaal ongeveer 110 duizend Nederlandse huishoudens een zonneboiler in gebruik om warm water te leveren (bron: CBS).

Netto milieuwinst
De productie van de boiler zelf kan (nog) niet plaatsvinden zonder fossiele brandstoffen. Toch weegt dit verbruik niet op tegen de hoeveelheid energie uit fossiele brandstoffen die de boiler bespaart. In één jaar tijd produceert een standaard zonneboiler namelijk net zoveel energie als er nodig was om het apparaat te maken. Vanaf dat moment heeft de boiler zijn fossiele brandstofkosten ‘terugverdiend’. De rest van de levensduur – nog zeker veertien jaar – telt elke kubieke meter gas die de boiler uitspaart, als netto milieuwinst.

Heeft u een Hoog Rendement combiketel in huis met Gaskeur CW, of met Gaskeur CW en HRww? Dan bespaart u met een zonneboiler minder gas omdat uw toestel al erg efficiënt is. De kosten voor warm water met een zonneboiler, zijn dan hoger.

Hogere energieprijs niet meegerekend
Bij de berekeningen is geen rekening gehouden met eventuele toekomstige stijgingen van energieprijzen. Als de gasprijs stijgt, bespaart een zonneboiler relatief meer op uw energiekosten, waardoor investering in een zonneboiler nog meer de moeite waard wordt.

Installatie zonneboiler door Van Slooten BV
Denkt u na over het plaatsen van een zonneboiler? Of wilt u eerst nog iets meer informatie over de installatie, de kosten en de service bij technisch Bureau Van Slooten BV? Via 033 – 472 0033 komt u in contact met een van onze specialisten. Ook kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.