Van Slooten BV logo
Contact & spoedreparaties:
033 - 472 0033
Snelle behandeling van uw aanvraag
Veilig betalen zoals u dat wilt
88% beveelt Technisch Bureau van Slooten aan
Al 80 jaar ketelspecialist

Grondgebonden warmtepomp

De werking van grondgebonden warmtepompen

Een duurzaam alternatief voor verwarming op gas of elektriciteit is het gebruik van aardwarmte. Een grondgebonden warmtepomp maakt gebruik van een bodemwisselaar en een boiler, waarmee water en koelvloeistof warmte uit de grond winnen. Hierbij vloeit de warmte naar de vloeistof, waarbij de omliggende grond afkoelt. In de zomermaanden geniet u daarmee bijna kosteloos van de nodige verkoeling. In deze warme periode wordt de helft van de zonne-energie weer opgenomen door de bodem en het grondwater en neemt de bodemenergie opnieuw toe. Door dit efficiënte gebruik van energie en kostenbesparing kan een grondgebonden warmtepomp concurreren met menig HR-ketel.

Duurzame verwarmingsoplossing

Steeds meer woningen en kantoorpanden worden met deze techniek van aardewarmtewinning voorzien. Zowel in duurzame nieuwbouw als in bestaande bouw kan een grondgebonden warmtepomp worden ingezet voor zowel het verwarmen van de ruimte als het kraanwater. Zo beschikt u over een van de meest comfortabele, duurzame en kostenbesparende warmteoplossingen die er zijn.

Een grondgebonden warmtepomp laten installeren

Om gebruik te kunnen maken van aardwarmte dient er een boring plaats te vinden. Afhankelijk van de beschikbare ruimte zal het type boring worden vastgesteld. Hiervoor heeft u echter een vergunning nodig. Neem gerust contact op voor een vakkundig advies. Graag zorgen wij met u voor de beste oplossing. Ook kunt u geheel vrijblijvend een offerte opvragen.