Van Slooten BV logo
Contact & spoedreparaties:
033 - 472 0033
Snelle behandeling van uw aanvraag
Veilig betalen zoals u dat wilt
88% beveelt Technisch Bureau van Slooten aan
Al 80 jaar ketelspecialist

Luchtwarmtepomp

De werking van een luchtwarmtepomp

Doordat buitenlucht altijd voorhanden is, is een luchtwarmtepomp een uitstekende warmtebron voor thuis. De energie in de buitenlucht wordt met het buitenelement afgevangen om een ruimte of water te verwarmen. Lucht wordt daarbij door het systeem geblazen waarbij de warme lucht wordt gescheiden en vervolgens via het binnenelement naar de gewenste ruimte wordt gepompt. Door middel van de compressietechniek kan ook tapwater worden verwarmd. Zoekt u op warme dagen liever de verkoeling op, dan keert u met luchtwarmtepomp het proces om: snel, eenvoudig en duurzaam.

Geschikt voor vele ruimtes

Vanwege de hoge efficiëntie worden luchtwaterpompen veelal toegepast in nieuwbouwwoningen en -kantoren. De systemen zijn echter ook uitstekend toe te passen in bestaande huizen en gebouwen. Omdat de verwarmingstechniek ook kan worden omgekeerd, bespaart u ook op airconditioning of ventilatoren. Al deze voordelen zorgen ervoor dat u de kosten van een Luchtwarmtepomp gemakkelijk terugverdient.

Een luchtwarmtepomp installeren

Niet alleen is een luchtwarmtepomp zeer efficiënt in het winnen van warmte, ook de installatie is relatief eenvoudig. Aangezien de pompinstallatie dicht bij de buitenlucht wordt geplaatst, hoeven er geen grote aanpassingen te maken aan uw muur. Een luchtwarmtepomp kan ook uitstekend gecombineerd worden met zonnepanelen die het pompsysteem van stroom voorzien.

De service van Van Slooten BV

Bij Technisch Bureau Van Slooten BV heeft u de keuze uit diverse luchtwarmtepompen. Wilt u zich oriënteren op de mogelijkheden dan adviseren wij u graag. Wij hebben vele jaren ervaring met de montage van warmtepompen en toebehoren. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, of vraag een offerte aan.