Van Slooten BV logo
Contact & spoedreparaties:
033 - 472 0033
Snelle behandeling van uw aanvraag
Veilig betalen zoals u dat wilt
88% beveelt Technisch Bureau van Slooten aan
Al 80 jaar ketelspecialist

Zonneboiler

Zonneboiler: boiler in combinatie met zonnepanelen

Sinds de opkomst van het gebruik van zonnepanelen, kan een warmteboiler worden gebruikt bij het omzetten van zonne-energie naar warmte. Een dergelijke boiler wordt een zonneboiler genoemd. Door gebruik te maken van zonne-energie kunnen maandelijks veel kosten worden bespaard. Daarnaast is zonne-energie een duurzame warmtebron.

Zonneboiler huren of kopen

Bij Technisch Bureau Van Slooten B.V. kunt u kiezen tussen het huren of het kopen van een zonneboiler. De kosten voor aanschaf zijn aanzienlijk, huren kan dan uitkomst bieden. In het najaar van 2008 is de subsidieregeling voor duurzame warmte voor de bestaande bouw in het leven geroepen. Het jaar daarna is het aantal zonneboilers daardoor flink gestegen. Aan het eind van 2009 hadden in totaal ongeveer 110 duizend Nederlandse huishoudens een zonneboiler in gebruik om warm water te leveren (bron: CBS).
Zonneboiler huren

Zonneboiler vermindert CO2

Met een zonneboiler stookt een huishouden bijna de helft minder aardgas voor waterverwarming. Dat betekent een structurele verlaging van de CO2-uitstoot. Mede doordat zonlicht niet op raakt, en er bij gebruik van een zonneboiler nauwelijks CO2 vrijkomt. De besparing op CO2 door een zonneboiler, is gemiddeld 287 kilogram per jaar. Daarbij is rekening gehouden met broeikasgas dat vrijkomt door de pomp waarmee de boiler water rondpompt. Die werkt weliswaar op elektriciteit, en stoot dus ter plaatse geen CO2 uit. Maar kooldioxide dat ontstaat bij de productie van de elektriciteit telt natuurlijk wel mee.

Meer informatie over de zonneboiler?

Heeft u vragen over het gebruik van zonneboilers of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via 033-472 0033 of vraag een offerte aan.

De Vaillant Aurostep Plus

Richtprijs:
€ 2750,-

De Remeha Zentasol

Richtprijs:
€ 2750,-

De Atag Econorm II

Richtprijs:
€ 2750,-

De Atag CB Solar II

Richtprijs:
€ 2750,-

Het Atag Alec systeem

Richtprijs:
€ 6250,-