Van Slooten BV logo
Contact & spoedreparaties:
033 - 472 0033
Snelle behandeling van uw aanvraag
Veilig betalen zoals u dat wilt
88% beveelt Technisch Bureau van Slooten aan
Al 80 jaar ketelspecialist

Zonnepanelen

Een eerlijk en duurzaam alternatief

De zon is de meest krachtige natuurlijke energiebron die er bestaat. Steeds meer huiseigenaren en ondernemers besluiten tegenwoordig gebruik te maken van deze vorm van energie om in hun eigen energiebehoefte te voorzien. Het gebruik van zonnepanelen verlaagt de maandelijkse vaste lasten en verhoogt de waarde van een huis of bedrijfspand. Maar deze investering is niet alleen interessant voor de portemonnee, ook het milieu heeft er baat bij. Doordat zonnepanelen schone energie opwekken is het een eerlijk en duurzaam alternatief voor vervuilende brandstoffen. Een win-winsituatie voor alle partijen!

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen bevatten laagjes silicium die zonlicht omzetten in elektrische spanning. Alleen is deze vorm van elektriciteit nog niet direct klaar voor gebruik. Zonnepanelen produceren namelijk gelijkstroom (Direct Current) in plaats van wisselstroom (Alternating Current) dat we nodig hebben voor elektrische apparaten. Om de opgewekte energie om te zetten in bruikbare wisselstroom worden zonnepanelen zodoende altijd geïnstalleerd met een omvormer. Welk type omvormer u nodig heeft is afhankelijk van het vermogen van de zonnepanelen.

Advies over zonnepanelen door Van Slooten B.V.

Voorafgaand aan de aanschaf van zonnepanelen zijn er vele vragen die beantwoord moeten worden. Is uw dak bijvoorbeeld al geschikt voor zonnepanelen? En schijnt er voldoende zon? Zo ja, hoeveel en wat voor type zonnepanelen wilt u laten plaatsen? Welke omvormer heeft u nodig en hoe gaat het onderhoud in zijn werk? En uiteraard wilt u weten wat de totale kosten zullen zijn en hoeveel u uiteindelijk gaat besparen. Iedere situatie is anders en wij komen graag langs voor persoonlijk en op maat gemaakt advies. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op!