Het wordt weer kouder, dus de verwarming gaat aan. Daarnaast werken we door corona nu veel meer thuis. Door deze combinatie schiet de energierekening ineens omhoog en is hij ook hoger dan voorgaande jaren. Toch zijn er nog steeds een aantal dingen die je kunt doen om te besparen op je energierekening. Hogere energierekening in […]
Het wordt weer kouder, dus de verwarming gaat aan. Daarnaast werken we door corona nu veel meer thuis. Door deze combinatie schiet de energierekening ineens omhoog en is hij ook hoger dan voorgaande jaren. Toch zijn er nog steeds een aantal dingen die je kunt doen om te besparen op je energierekening.
Het is logisch dat de energierekening in de winter hoger uitkomt dan in de zomer. Door de koude temperaturen moet de verwarming harder zijn best doen om jouw woning op temperatuur te houden. Maar hoe komt het precies dat de energierekening deze maanden ineens omhoog schiet én in sommige gevallen ook hoger is dan voorgaande jaren?
Waar het in september nog gemiddeld 15,2° was, is de temperatuur in november gemiddeld 9,2°. De daling van de temperatuur betekent een stijging van de stookkosten Verderop in dit artikel geven wij een aantal tips om je huis warm én de energierekening zo laag mogelijk te houden.
Door de huidige coronacrisis zijn we veel meer thuis dan normaal. En met veel meer bedoelen we eigenlijk; alleen maar! Veel mensen werken ineens fulltime (of gedeeltelijk) thuis, met als gevolg een hoger energieverbruik.
Stel dat je tijdens deze crisis 3 dagen thuiswerkt, dan zit je ineens zo’n 100 uur per maand langer thuis. Tijdens deze uren verbruik je een stuk meer gas en energie.
Waaraan verbruik je dan precies stroom en gas aan tijdens 100 uur thuiswerken?
Je verbruikt thuis dus flink wat stroom (meer dan je door hebt) en dat resulteert in een hogere energierekening. Wat kun je dan doen om toch te besparen op de energiekosten? Je leest onze tips hieronder!
Je woning beter isoleren kan op veel verschillende manieren. Hieronder hebben wij een aantal handige tips opgesomd.
Staan de radiatoren in iedere ruimte helemaal open, ook wanneer je er eigenlijk nooit bent? Dat kan veel onnodige kosten met zich meebrengen. Kijk eens of het verschil maakt om daar de verwarming uit te zetten. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk om de deur van deze ruimte dicht te doen en te houden
De juiste temperatuur is erg belangrijk voor een goede nachtrust, de ideale temperatuur om te slapen is 18° Celsius. ’s Nachts heb je de verwarming niet nodig, dus zet de verwarming een uur voordat je gaat slapen naar een graad of 18 en bespaar!
In de winter doen we snel alle ramen en deuren dicht om de warmte binnen te houden. Toch is het erg belangrijk dat er frisse lucht je woning in blijft stromen. Met goede ventilatie zorg je er namelijk voor dat het vocht uit je woning gaat.
Door je woning te verduurzamen kun je nog meer besparen op je energierekening. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag op weg! Neem eens een kijkje bij onze duurzame opties, of neem contact op met één van onze specialisten!