Van Slooten BV logo
Contact & spoedreparaties:
033 - 472 0033
Snelle behandeling van uw aanvraag
Veilig betalen zoals u dat wilt
88% beveelt Technisch Bureau van Slooten aan
Al 80 jaar ketelspecialist

Airconditioning

WAT IS EEN AIRCO?

Airco is een afkorting van airconditioning. Vrij vertaald is dit luchtbehandeling: zorgen dat de gebruiker kan genieten van een comfortabel binnenklimaat. Dit betekent dat de temperatuur geregeld is én de lucht is gefilterd.

airco-vanslooten-panasonic

HOE WERKT EEN AIRCO?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken produceert een airco geen koude lucht, maar onttrekt warmte uit de lucht van buiten. Dit natuurkundige verschijnsel vind plaats door verdamping. Bij een airco stroomt koelvloeistof door het apparaat en door opname van warmte zal dit verdampen. Vervolgens wordt frisse lucht van buiten langs de koelbuizen geblazen, wat ervoor zal zorgen dat deze frisse lucht wordt afgekoeld tot de gewenste temperatuur.

KOELEN EN VERWARMEN MET EEN AIRCO?

Wanneer mensen het woord airco horen, is het eerste waar zij aan denken de koele lucht die deze in de zomer naar binnen blaast. Waar weinig mensen aan denken is dat een airco ook kan verwarmen. Daarbij wordt het proces van de luchtbehandeling omgedraaid en wordt er warme lucht naar binnen geblazen. Een airconditioner kan in sommige gevallen zelfs interessanter zijn dan een gasketel. Denk bijvoorbeeld aan ruimten die je niet vaak gebruikt zoals een studeerkamer. Een airco verwarmt/verkoelt erg snel, waardoor een ruimte snel de gewenste temperatuur heeft. 

DE VOORDELEN EN AANDACHTSPUNTEN VAN EEN AIRCONDITIONERING

Benieuwd naar de voordelen en aandachtspunten van een airconditioning? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Een airco past snel de temperatuur aan en voorziet je van een comfortabel binnenklimaat.
  • De lucht die de airco verspreidt is gefilterd, dus pollen, bacteriën en virussen blijven buiten.
  • Een airco op de werkvloer verbetert werkprestaties doordat je de gewenste temperatuur kunt instellen. Ook in de warme zomermaanden een aangenaam binnenklimaat.
  • Muffe lucht wordt uit de ruimte gefilterd.

Aandachtspunten:

  • Bij langdurig gebruik kan een airco zorgen voor te droge lucht. Dit kan een droge huid of droge ogen veroorzaken.
  • Voorkom een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten. Een te groot verschil kan leiden tot verkoudheid.
  • Personen die een lange tijd in een ruimte met airco hebben doorgebracht kunnen intoleranter worden voor zomerse temperaturen.

Ons assortiment

Panasonic FZ

De Panasonic FZ kenmerkt zich door het compacte formaat, hij pas gemakkelijk boven een deur. Daarnaast maakt Panasonic gebruik van de Aeorwings technologie, dit zorgt voor een goede verdeling van lucht.

Deze Panasonic FZ is bij van Slooten verkrijgbaar vanaf € 1700 inclusief btw en montage! Meer weten over deze airco? Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Haier Tundra 2.0

De Haier Tundra 2.0 is een single-split airconditioning en is zeer stil door de optimalisatie van de geluidstechnologie die Haier heeft uitgevoerd.

Deze Haier Tundra 2.0 is bij van Slooten verkrijgbaar vanaf € 1500 inclusief btw en montage! Meer weten over deze airco? Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!