8.8 295 Beoordelingen

Voorkom stijgende energieprijzen

Voorkom stijgende energieprijzen

Je hebt het vast wel over gehoord; stijgende energieprijzen. Deze hoge prijzen zullen in de papieren lopen. Wil jij ook hoge energierekeningen voorkomen? In dit artikel zetten wij 4 tips op een rij die jij kunt gebruiken om het aankomende jaar een enorm hoge rekening te voorkomen.

Maar eerst, waarom stijgen de energieprijzen? Momenteel is er wereldwijd een grote vraag naar energie. Voornamelijk naar gas, wat noodzakelijk is bij het produceren van warmte en elektriciteit. Momenteel zijn de gasvoorraden in Europa laag. Hierom moet er gas ingekocht worden bij grote aardgas leveranciers, zoals Rusland en Noorwegen. Aangezien het voor deze leveranciers ook lastig is om meer gas te leveren, hanteren zij hoge(re) prijzen. Hieronder vertellen wij je hoe jij deze stijgende energieprijzen kunt vermijden.

Tip 1: Isoleer jouw woning

Wist je dat er maar liefst 2 van de 3 woningen in Nederland niet voorzien zijn van een goede isolatie? Door jouw woning goed te isoleren houd je de warmte goed binnen. Hierdoor komt er minder kou en tocht in het huis. Voorbeelden van isoleren zijn dakisolatie en HR++ dubbel glas. Hou de warmte binnen en de kou buiten. Zo voorkom je een hoge energierekening en verminder je ook nog eens CO2-uitstoot.

Tip 2: Slim verwarmen

De grootste energieverbruik van een woning is de verwarming. Zet daarom de verwarming een graadje lager dan je gewend bent en houd de duren dicht. Ben je niet vaak te vinden in sommige kamers? Dan kan je daar de verwarming uitdoen. En s ’nachts kan de thermostaat op 15 graden. Hiermee bespaar je een hoop euro’s.

Tip 3: Verbruik minder water

Een lagere waterrekening betekent ook minder energieverbruik. Door korter en/of minder te douchen, bespaar je warm water. Gebruik een douchetimer om je tijd bij te houden of luister jouw drie favoriete nummers en stop dan met douchen. Bespaar ook meer energie door de temperatuur van het water wat lager te zetten. Heb je een vaatwassen of wasmachine, wacht dan tot die vol is en zet het dan pas aan. Hiermee voorkom je dat je vaker wast.

Tip 4: Bespaar op verlichting

Maak optimaal gebruik van daglicht. Want wist je dat 14% van stroomverbruik op gaat aan verlichting? Stroomverbruik kun je besparen door de lampen uit te doen als je een ruimte verlaat. Ook kun je de lampen vervangen met ledlampen. Deze lampen zijn 90% zuiniger dan gloeilampen en 85% zuiniger dan halogeenlampen. Zo kun je enorm geld besparen op verlichting.

Wil je meer informatie over hoe je duurzamer met de energie om kunt gaan? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het adviseren en het bespreken van de mogelijkheden.