Van Slooten BV logo
Contact & spoedreparaties:
033 - 472 0033
Snelle behandeling van uw aanvraag
Veilig betalen zoals u dat wilt
88% beveelt Technisch Bureau van Slooten aan
Al 80 jaar ketelspecialist

Warmtepomp

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp zet warmte uit de lucht of uit de grond met behulp van een warmtewisselaar om in energie. Die energie kan gebruikt worden om uw woning mee te verwarmen.

Een warmtepomp, een duurzame energieoplossing

Verschillende vormen van duurzame energie zijn de laatste jaren steeds verder ontwikkeld. Het gebruik van warmtepompen valt daar ook onder. Warmtepompen halen warmte uit de lucht of uit water. Het verschil tussen de temperatuur van de lucht of het water en de gewenste temperatuur is klein. Daardoor verbruiken ze weinig of geen fossiele brandstoffen. U maakt gebruik van duurzame energie en bespaart zelfs op uw energiekosten.

Een warmtepomp geschikt voor nieuwbouw en bestaande bouw

Een warmtepomp kan zowel in nieuwbouw als in bestaande woningen worden toegepast. In nieuwbouwwoningen is de isolatie goed geregeld. Dit zorgt voor een hoog rendement van de warmtepomp. Maar ook in bestaande woningen is een warmtepomp aan te raden. Bijvoorbeeld in combinatie met goede isolatie en/of in combinatie met de juiste cv of hr ketel. Een dergelijk ‘hybride’ systeem zorgt dat ook tijdens piekbelasting aan de warmtevraag kan worden voldaan.

Installatie warmtepomp door Van Slooten BV

Bij Technisch Bureau Van Slooten BV kunt u kiezen uit verschillende warmtepompen. Bij ons kunt u kiezen uit grondgebonden warmtepompen en lucht warmtepompen. Wij adviseren u graag over de beste keuze voor uw woning. Ook hebben wij vele jaren ervaring met de combinatie warmtepomp en cv of hr ketel. Wilt u eerst meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, of vraag een offerte aan.

Grondgebonden warmtepomp

De werking van grondgebonden warmtepompen Een duurzaam alternatief voor verwarming op gas of elektriciteit is het gebruik van aardwarmte. Een grondgebonden warmtepomp maakt gebruik van een bodemwisselaar en een boiler, waarmee water en koelvloeistof warmte uit de grond winnen. Hierbij vloeit de warmte naar de vloeistof, waarbij de omliggende grond...
Bekijk producten

Luchtwarmtepomp

De werking van een luchtwarmtepomp Doordat buitenlucht altijd voorhanden is, is een luchtwarmtepomp een uitstekende warmtebron voor thuis. De energie in de buitenlucht wordt met het buitenelement afgevangen om een ruimte of water te verwarmen. Lucht wordt daarbij door het systeem geblazen waarbij de warme lucht wordt gescheiden en vervolgens...
Bekijk producten