Van Slooten leert jou gas besparen met deze tips

Het is een hot topic: gas besparen. De gas- en energieprijs zijn in 2022 de pan uit gestegen. De oorzaak hiervan is de stijging in vraag en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Daarnaast is gas een vervuilende energiebron voor het klimaat. Daarom is in het Klimaatakkoord afgesproken dat Nederland in 2050 volledig op duurzame energie draait. Om jou te helpen om de kosten zo laag mogelijk te houden en jezelf alvast voor te bereiden op gasvrij wonen, heeft Van Slooten een aantal tips. Zo word jij een ster in gas besparen.

De basis van gas besparen

Om te beginnen met gas besparen is het belangrijk om de oorzaak van het hoge gasgebruik te onderzoeken. Als we naar een gezinswoning kijken, gaat het meeste gas naar het verwarmen van het huis. Hier gaat ongeveer 80% naartoe. De tweede boosdoener is warm water. Denk hierbij aan douchen, afwassen en koken. Hier gaat circa 20% van het verbruikte gas naartoe. Nu heb je een idee waar jouw gas naartoe gaat. De volgende stap is natuurlijk om na te denken waarop je gas kunt besparen.

Onze beste tips

Wij vertellen jou graag meer over hoe je het beste zelf gas kunt besparen.  

  • Tip 1 – Isoleer je huis. Een slecht geïsoleerd huis verliest ontzettend veel warmte. Maak eens een afspraak met een isolatie expert. Zij kunnen meten waar in jouw huis de meeste warmtelekken zijn. Het isoleren van een spuimuur of dak kan al veel schelen en veel gas besparen! Zo houd je de warmte immers binnen en hoeft de thermostaat minder hoog te staan.
  • Tip 2 – Zet de thermostaat een of twee graden lager. Doe een warme trui aan of trek een kleedje over je heen als je het koud begint te krijgen. Ga je over een uurtje slapen? Zet de verwarming dan alvast een graad lager. Ben je overdag niet thuis? Zet hem dan op 15 graden.
  • Tip 3 – Douche minder warm en minder lang. Als je dagelijks maar 5 minuten doucht, bespaar je al snel 140 euro per jaar!
  • Tip 4 – Ga voor een duurzaam alternatief op de cv-ketel. Van Slooten helpt je hierbij graag!

Van Slooten helpt jou van het gas af

Wij zijn al meer dan 80 jaar dé verwarmingsspecialist. We hebben goede alternatieven op de cv-ketel om gas besparen gemakkelijker te maken. Is jouw cv-ketel toe aan vervanging of aan onderhoud? Dan kan deze meer gas verbruiken dan nodig. Onderhoud je ketel daarom regelmatig of kies voor een nieuwe cv-ketel of een alternatief hierop. Een duurzaam alternatief is de (hybride) warmtepomp. Deze onttrekt de warmte (energie) uit de lucht en kan hiermee de woning verwarmen. Het is een duurzaam alternatief en verdient zich in de tijd terug, doordat je er veel energie mee bespaard.

Boek succes in het gas besparen van jouw huis

Maak van gas besparen een gewoonte met onze tips. Toe aan een alternatief voor de cv-ketel? Laat je adviseren over jouw beste keuze. Kom langs in onze showroom in Amersfoort of bel ons en krijg direct contact met één van onze gespecialiseerde medewerkers.