8.8 275 Beoordelingen

3 tips voor een gezond binnenklimaat

3 tips voor een gezond binnenklimaat

We besteden maar liefst 80 tot 90% van onze tijd tussen vier muren. Een slechte luchtkwaliteit heeft invloed op je gezondheid, en daarom is het belangrijk aandacht te besteden aan het binnenklimaat.

De luchtkwaliteit binnenshuis varieert nogal eens. De frisse buitenlucht is uiteraard ideaal, maar hoe breng je een optimale luchtkwaliteit ín je woning? En hoe zorgen we ervoor dat scholen, kerken en andere publieke gebouwen een gezond binnenklimaat hebben? In dit artikel geven we je drie tips, waarbij we je een heel eind op weg helpen.

Goed ventileren

Een eenvoudige manier voor het behouden van een gezonde lucht in je huis is voldoende ventileren. Let op: een veel gemaakte fout is dat een raam open zetten luchten is, niet ventileren. Om te ventileren zijn er ventilatiesystemen die 24 uur per dag kunnen draaien.

Ideale temperatuur

Naast het zorgen voor een goed ventilatiesysteem is het regelen van een constante temperatuur ook erg belangrijk voor het behouden van een gezond binnenklimaat. De ideale temperatuur voor zowel huizen als publieke gebouwen bevindt zich tussen de 19- en 22 graden. Naast het zorgen voor een constante temperatuur is het belangrijk dat de temperatuur vooral niet te laag is.

Luchtvochtigheid in balans

Veel mensen hebben te maken met een te droge of juist een te vochtige lucht binnenshuis. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van droge ogen of last van een droge huid wat jeuk kan verergeren. Om de luchtvochtigheidsgraad te meten gebruikt men een hygrometer. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en de 60%. Uit onderzoek blijkt dat zowel lichaam en geest het beste functioneert als er sprake is van een ‘perfecte lucht’ kwaliteit.

Wij helpen je graag!

Benieuwd of het binnenklimaat in jouw ruimte optimaal is? Of wil je meer weten over het binnenklimaat? Neem contact op met ons en wij helpen je graag bij het antwoord op je vraag of bij het voorzien van een passend advies.