8.8 295 Beoordelingen

5 redenen om je ventilatiekanaal te reinigen

5 redenen om je ventilatiekanaal te reinigen

Sinds 1970 worden huizen beter geïsoleerd. Om toch frisse lucht in huis te krijgen is de mechanische ventilatie ontwikkeld. In de meeste (nieuwere) huizen zit een mechanische ventilatie. Dit systeem is er dus om vervuilde lucht af te voeren. Af en toe heeft dit systeem ook een flinke schoonmaakbeurt nodig. Toch blijkt dat veel huishoudens niet zulke schone kanalen hebben en dat kan voor een vervuilde lucht en zelfs voor gezondheidsproblemen zorgen! We adviseren om één keer in de 5 of 6 jaar het ventilatiekanaal te laten reinigen. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Frisse lucht

Wanneer je je ventilatiekanaal niet reinigt verzamelen stof, schimmels en andere vervuiling zich in de kanalen. Het zou zelfs voor vieze geurtjes in huis kunnen zorgen. Waar het kanaal de vervuilde lucht zou moeten afvoeren, gebeurt dat niet bij een ventilatie die nooit gereinigd wordt. Om dus frisse en gezondere lucht in huis te krijgen zul je de kanalen moeten laten reinigen.

Minder gezondheidsproblemen

Heb je al lang last van een kuchje dat maar niet overgaat? Of ben je zonder aanleiding vaak misselijk? Dan kan het maar zo dat dit komt door je ventilatie. Wanneer je je mechanische ventilatie niet laat reinigen heb je niet alleen vervuilde lucht in huis. Het is ook helemaal niet goed voor de gezondheid.

Het ventilatiekanaal gaat langer mee

De gemiddelde levensduur van een mechanische ventilatie is zo’n 15 jaar. Reinig je het ventilatiekanaal niet of nauwelijks? Dan gaat hij de 15 jaar niet halen. Wil je dus optimaal gebruik maken van jouw mechanische ventilatie? Laat hem dan elke 5 jaar reinigen. Naast het reinigen adviseren we ook om de motor en afzuigers te onderhouden.

Kosten besparen

Door alle vervuilde lucht die door de ventilatie komt, raakt het kanaal steeds dichter door stof en schimmels. Het vuil geeft meer weerstand en daardoor moet het systeem harder werken. Dit resulteert in een lagere capaciteit en hogere energiekosten. Heb je een verouderd systeem, dan kunnen we je ook een nieuwe mechanische ventilatie box aanbevelen. Deze is energiezuinig en verdient zichzelf terug binnen een paar jaar.

Direct verschil

Wanneer je je mechanische ventilatie laat reinigen merk je direct verschil. Alle schimmels en gekke luchtjes zijn met de noorderzon vertrokken. Ben jij toe aan schone en frisse lucht in huis? Vraag dan nu een offerte aan voor het onderhoud aan jouw mechanische ventilatie!
MV kanaal laten reinigen