7.5 280 Beoordelingen

Blijf je airco regelmatig onderhouden!

Blijf je airco regelmatig onderhouden!

Het regelmatig onderhouden van een airconditioning wordt door velen vergeten. Toch is het belangrijk om je airco met enige regelmaat te onderhouden om de airco optimaal te laten functioneren en schimmels tegen te gaan. Daarnaast kan het flink schelen op de energiekosten en voorkomt het mogelijke reparaties. Doe zelf een deel van je onderhoud of schakel een expert in om langs te komen.  

Wanneer kun je zelf onderhoud uitvoeren aan je airco? 

Je hoeft niet direct iemand te laten komen om je airco te onderhouden. Er zijn een aantal stappen die je zelf kunt uitvoeren voordat je een expert inschakelt.  

  1. Doe regelmatig een visuele check of je iets geks ziet aan de airco, bijvoorbeeld dat hij lekt of een gek geluid maakt als hij aan staat.  
  2. Per seizoen kun je de airco één of twee keer schoonmaken. Haal de filters die bevestigd zijn in de binnenunit eruit en stofzuig deze filters.  
  3. Als de filters ernstig vervuild zijn kun je deze vervolgens afspoelen met lauwwarm water. Laat deze goed drogen voordat je deze weer terugzet in de binnenunit. 

Van Slooten BV inschakelen

Mocht er een groter probleem ontstaan of wil je dat er een expert naar kijkt? Dan kun je altijd van Slooten inschakelen. Daarnaast raden we je aan om ieder jaar een onderhoudsbeurt uit te voeren, zodat de airco optimaal blijft functioneren.  

We hebben ook een speciaal onderhoudsabonnement voor airconditioning. In dit abonnement zit een servicedienst die 24 uur per dag te bereiken is en worden tussentijdse bezoeken, bij onverhoopt optredende storingen, door ons verholpen zonder voorrijkosten of arbeidsloon te berekenen. Daarnaast zit er een jaarlijkse controle in, waarin wij de volgende werkzaamheden verrichten: 

  • Controle werking airconditioning 
  • Controle van filters en koelmiddelen 
  • Controle isolatie 
  • Reiniging binnen-unit d.m.v. bacteriedodend middel 
  • Inspectie en reiniging van buiten-unit (indien toegankelijk) 

Zorg ervoor dat je airconditioning optimaal blijft functioneren en schimmels tegen worden gegaan. Neem nu het onderhoudsabonnement bij van Slooten BV om zeker te zijn van het onderhoud van je airco.