8.8 295 Beoordelingen

Help! De circulatiepomp van de vloerverwarming is kapot

Help! De circulatiepomp van de vloerverwarming is kapot

Het kan zijn dat je vloerverwarming er op een gegeven moment mee ophoudt. Dan is de kans aanwezig dat dit aan de circulatiepomp ligt die het warme water door de vloer heen pompt. In dit artikel lees je hoe je erachter komt of het echt aan de pomp ligt en hoe je het oplost!

Je vloerverwarming doet het niet meer

Zoals we net al benoemd hebben pompt de circulatiepomp warm water door je huis heen. Door deze pomp (vaak in combinatie met de cv-ketel) kan je je huis verwarmen en gebruikmaken van warm water.

Hoe weet je dat de pomp van de vloerverwarming kapot is?

Als je merkt dat de vloerverwarming jouw kamer niet meer goed verwarmd, is de kans groot dat de circulatiepomp kapot is. De leidingen zullen dan ook koud blijven terwijl de pomp op de verdeler wel warm/heet is.

Het vervangen van de circulatiepomp

Je kunt het vervangen van de circulatiepomp het beste laten uitvoeren door een monteur. Je weet dan zeker dat het goed geïnstalleerd wordt en gaat er toch iets mis? Dan heb je altijd nog de garantie waar je op terug kunt vallen.

Het uitkiezen van een nieuwe pomp

Bij van Slooten maken we gebruik van de Grundfos Alpha2 circulatiepomp. Deze pomp is zeer energiezuinig. Daarnaast draait deze circulatiepomp altijd probleemloos onder de meest veeleisende omstandigheden. De pomp is geschikt voor:

  • Eenpijps en tweepijps radiatorsystemen
  • Vloerverwarmingssystemen
  • Recirculatie van warm water
  • Airco-systemen met vloeistoftemperaturen onder 2°C

Energiebesparing door een nieuwe pomp

Zelfs als jouw pomp nog niet aan vervanging toe is kan het voordelig zijn om de pomp te vervangen door een nieuwe. Dit kan namelijk een energiebesparing van €100 per jaar opleveren!

AutoAdapt functie van de Grundfos Alpha2

De Grundfos Alpha2 pomp heeft een AutoAdapt functie. Dit houdt in dat de circulatiepomp zelf de pompprestatie regelt. De pomp zoekt continu naar een optimaal comfort met een minimaal verbruik. Heb je geen Grundfos Alpha 2 pomp? Dan kan het zeker voordelig zijn om deze wel aan te schaffen voor jouw vloerverwarming! Dit gaat je energiekosten besparen.

Installeren van de nieuwe circulatiepomp

Wij helpen jou graag bij het installeren van de nieuwe circulatiepomp. Hiervoor kan je eenvoudig contact opnemen door te bellen of door het formulier in te vullen op deze pagina!