8.8 296 Beoordelingen

Kies voor een elektrische warmtepomp

Kies voor een elektrische warmtepomp

De aarde warmt op. Om een stijgende zeespiegel en extreme weersomstandigheden zo veel mogelijk tegen te houden, is het belangrijk dat we van aardgas afstappen. Een elektrische warmtepomp is een duurzame manier van verwarmen en kun je ook combineren met een CV-ketel. Met deze elektrische verwarming wordt jouw klimaatimpact meteen een flink stuk kleiner.

In dit artikel leggen we uit waarom jij een elektrische waterpomp nodig hebt.

Hoe werkt een warmtepomp

Een warmtepomp haalt aanwezige warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht en verwarmt hiermee jouw woning. Je hebt verschillende soorten warmtepompen, namelijk een all electric warmtepomp en een hybride waterpomp. Een all electric warmtepomp verwarmt de woning via de centrale verwarming en verwarmt wam tapwater in de badkamer en keuken. Je kunt ook kiezen voor een hybride warmtepomp. Die werkt samen met je CV-ketel. Het werkt eigenlijk heel simpel. De CV-ketel verwarmt namelijk je douchewater. Hoewel je de kosten op gasaansluiting houdt, kun je met de hybride warmtepomp nog steeds besparen op het gasverbruik.

Vermindering van Co2-uitstoot

Met een warmtepomp verminder je CO2-uitstoot omdat je steeds minder verwarmt met gas. Hoeveel minder je precies verwarmt, hangt af van het type verwarmen dat je kiest. Je kunt een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp kiezen. Welke optie je ook kiest, aan het einde van de maand zullen de energielasten voor verwarming direct lager uitvallen. Een fijne meevaller zo aan het einde van de maand.

De warmtepomp verdien je terug

Een warmtepomp aanschaffen is een investering. Maar maak je geen zorgen, want je verdient deze investering weer terug. Dit kan zelfs in stroomversnelling gaan, want zodra aardgas duurder wordt ten opzichte van stroom, verdien je de warmtepompinvestering sneller terug. Als je al erg zuinig stookt en dus weinig gas verbruikt, gaat het terugverdienen langzamer. Het ligt dus aan meerdere factoren wanneer je de warmtepomp terugverdient. Maar dat je hem terugverdiend is een ding wat zeker is.

Lange levensduur

Een warmtepomp gaat doorgaans 15-20 jaar mee. De levensduur gaat gepaard met het type warmtepomp, de kwaliteit en goed onderhoud. Wanneer je de warmtepomp goed onderhoud, kun je er lang plezier van hebben. Het fijne aan een warmtepomp is dat ze erg onderhoudsarm zijn. Je hoeft hem maar een keer per jaar laten inspecteren. Je profiteert met goed onderhoud van verlenging van de levensduur, een blijvend hoog rendement en kostenbesparing op grote onderhoudsklussen. De elektrische warmtepomp is dus een duurzame manier van verwarmen.

Wil je meer informatie over de warmtepomp of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.