7.5 280 Beoordelingen

Het reinigen van je ventilatiesysteem

Het reinigen van je ventilatiesysteem

Zit jouw ventilatierooster ook helemaal onder het stof? Dat is niet gek, want door dit systeem wordt je vuile lucht afgevoerd. Daarom is het aan te raden om je ventilatieroosters schoon te maken en eens in de 6 jaar het hele systeem te laten reinigen. Zo blijft de functionaliteit optimaal en bespaar je uiteindelijk op je energiekosten. Voordat je een expert inschakelt om je ventilatiesysteem te reinigen zijn er een aantal stappen die je zelf kunt uitvoeren.  

Wat kun je zelf doen? 

Het ventilatiesysteem reinigen kun je tot zekere hoogte zelf. Het is belangrijk om dit zorgvuldig uit te voeren, zodat de ventilatie in balans blijft. Met de volgende stappen kun je een groot deel van het vuil verwijderen.  

? Reinig de ventielen, hier hoopt zich het meeste vuil op 

  1. Neem als eerste de ventielen uit de behuizing. Het is belangrijk dat je deze straks op precies dezelfde manier terug plaats. Markeer daarom de juiste instelling aan de binnenkant.  
  2. Maak vervolgens de ventielen schoon en reinig de binnenkant met een stofzuiger.  
  3. Plaats tot slot de ventielen op de juiste plaats terug.  

? Reinig ventilatieroosters 

  1. Boven je ramen zitten ventilatieroosters, haal indien mogelijk de kap van het rooster 
  2. Het beste kun je het grove vuil weghalen met een stofzuiger om vervolgens met een vochtige doek het rooster af te nemen.  
  3. Klik de kap weer op het rooster 

Let op; ga niet zelf met de ventilatiebox aan de slag. De ventilator is in de fabriek gebalanceerd en iedere kleine beschadiging kan de ventilator aantasten, waardoor hij veel lawaai gaat maken en slijtage sneller optreedt. Laat het onderhoud aan de ventilatiebox altijd door een specialist doen.  

Inschakelen van van Slooten BV 

Heb je de bovenstaande stappen uitgevoerd, maar is het tijd voor een grondige schoonmaakbeurt van het gehele ventilatiesysteem? Schakel dan de specialisten van van Slooten in. Bij onderstaande situaties is het goed om de ventilatiekanalen te laten reinigen:  

  • Als de laatste keer 6 jaar of langer geleden is 
  • Bij een hoge luchtvochtigheid in huis 
  • Als je last hebt van schimmel in de badkamer of het toilet 
  • Bij allergie, branderige ogen of droge keel 

Voor het reinigen van je ventilatiesysteem kun je eenvoudig een afspraak maken bij van Slooten BV via onze website. Bij vragen kun je ook altijd telefonisch contact met ons opnemen.