Helaas kunnen wij op dit moment vanwege de drukte geen warmtepompen aanvragen behandelen. Onze excuses voor het ongemak.

8.6 198 Beoordelingen

Ventilatie in de slaapkamer

Ventilatie in de slaapkamer

Een goede nachtrust is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar weet je ook dat de temperatuur en het klimaat in je slaapkamer bepalend zijn voor de kwaliteit van je nachtrust? Ventilatie in de slaapkamer met de juiste temperatuur, zorgt voor een optimaal herstel van de drukke dag. Met genoeg zuurstof om spieren te herstellen en diep te kunnen slapen. Zo word je lekker fris en fruitig wakker!

Zorg voor frisse lucht

Om de kwaliteit van de lucht in je slaapkamer goed te houden, is het belangrijk dat er frisse lucht binnenkomt. Door voldoende zuurstof in de lucht die je inademt, herstellen je spieren en word je met een beter uitgerust gevoel wakker. Ook is dit beter voor je concentratievermogen. Dit kan door bijvoorbeeld een raam open te zetten, zowel overdag als ’s nachts. Een nadeel hiervan is wel dat het – zeker in de winter – wat té fris kan worden in de slaapkamer.

Ventilatieroosters

Om te zorgen dat er niet te veel koude lucht binnenkomt, maar je wel altijd frisse lucht binnen krijgt, kan je ervoor kiezen ventilatieroosters aan te brengen. Deze zorgen ervoor dat de vervuilde en vochtige lucht wordt afgevoerd en de slaapkamer gevuld wordt met frisse lucht. De roosters kunnen boven of onder het raam bevestigd worden. Wel is het belangrijk om ze altijd open te laten zodat de lucht continu ververst wordt.

Mechanische ventilatie in de slaapkamer

Slaap je liever niet met het raam open, of woon je bijvoorbeeld in de stad waar de luchtkwaliteit minder goed is? Dan kan je beter kiezen voor een goed mechanisch ventilatiesysteem. Het voordeel hiervan is dat je elk moment van de dag kan beslissen of je wel of niet wil ventileren, je niet afhankelijk bent van de weersomstandigheden én dat dit ook kan in ruimtes zonder ramen.

Besparen door te ventileren

Naast dat het goed is voor je gezondheid, kan je door goed te ventileren ook nog besparen op je energierekening. Veel nieuwe huizen zijn zo goed geïsoleerd dat vervuilde en/of vochtige lucht niet verdwijnt door de kiertje zoals in de oudere huizen. En die vochtige lucht is een stuk moeilijker te verwarmen dan droge en schone lucht. Goede ventilatie is dus ook goed voor de portemonnee!

Ben jij toe aan meer frisse lucht in huis? We helpen je graag verder!