8.8 297 Beoordelingen

Vraaggestuurd ventileren, dit zijn de voordelen!

Vraaggestuurd ventileren, dit zijn de voordelen!

Goed ventileren is erg belangrijk en in deze tijden van Corona belangrijker dan ooit. Door goed te ventileren zorg je voor luchtverversing in huis en voer je overtollig vocht, (giftige) stoffen, virussen en geuren af. Tegenwoordig worden huizen heel goed geïsoleerd, dus heb je ook een goed ventilatiesysteem nodig om de juiste luchtkwaliteit te hebben en een gezonder leefklimaat te creëren. In dit artikel vertellen we je alles over vraaggestuurd ventileren.

Wat is vraaggestuurde ventilatie?

Het doel van ventileren is het verschonen van de lucht in een woning. Eén van de ventilatiesystemen is het vraaggestuurde ventilatiesysteem. Dit systeem regelt de ventilatie van de woning automatisch. De systemen zorgen voor een optimale regie, zodat je nauwelijks actie hoeft te ondernemen. 

Hoe werkt de vraaggestuurd ventileren?  

Het systeem bestaat uit een ventilator en uit een CO2-senor. Wanneer het CO2-gehalte stijgt stuurt de sensor een signaal naar de ventilator. Vervolgens gaat de ventilator harder werken om de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit betekent dat deze op een hoger toerental gaat draaien, waardoor de woning wordt voorzien van verse lucht. Dit systeem is ook uit te breiden met extra sensoren, waardoor de woning nog efficiënter geventileerd kan worden.  

De voordelen van een vraaggestuurd ventileren 

Het grootste voordeel van een vraaggestuurde ventilatie is dat deze helemaal automatisch werkt en niet in- en uitgeschakeld hoeft te worden. Laat deze ventilatie installeren door specialisten, dan hoef je hem niet meer handmatig te bedienen en zal er voor een constante en goede luchtkwaliteit gezorgd worden. 

Daarnaast kan deze ventilator ook heel gericht ventileren. Wanneer een ruimte een te hoog CO2-gehalte heeft wordt deze ruimte gericht geventileerd. Hierdoor weet je zeker dat er in elke ruimte een gezond leefklimaat heerst. Dit systeem is eenvoudig te installeren en onderhoudsarm. Zo nu en dan moet de ventilatie nagekeken worden door een specialist, maar hier blijft het ook bij.  

 Tot slot is vraaggestuurde ventilatie energiebesparend. Alleen op de plekken waar het echt nodig is wordt geventileerd. Op deze manier wordt er geen onnodig energie verspilt.  

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over het vraaggestuurde ventilatiesysteem? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan.