8.8 295 Beoordelingen

Vloerverwarming; verwarmen én besparen!

Vloerverwarming; verwarmen én besparen!

Verwarmen met vloerverwarming; in de Romeinse tijd werd het al gebruikt door warme lucht (afkomstig van een houtvuur) door een holle ruimte onder de vloer te laten stromen. Vanaf de twintigste eeuw zijn er verschillende systemen, die elektrisch of met warm water werken.

In dit artikel leggen we uit hoe je met vloerverwarming je huis comfortabel kan verwarmen én direct kan besparen op de energiekosten!

Verwarmen & besparen tegelijk

Het gebruik van vloerverwarming voorkomt energiepieken, doordat het verwarmingselement in de vloer de hele dag geleidelijk wordt verwarmd. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de warmte een stuk beter wordt verdeeld door de ruimte; waardoor de warmte comfortabeler aanvoelt. De verwarming kan hierdoor ook een graadje lager, omdat het water dat door het vloerverwarmingselement loopt minder warm hoeft te zijn. Waar een normale radiator gemiddeld 60-80 graden is, doet de vloerverwarming zijn werk al met 30-40 graden!

Toch is het niet nodig om elke radiator weg te doen, radiatoren zijn namelijk goed te combineren met vloerverwarming (ook dan blijf je besparen). De radiator is namelijk ideaal voor kamers waar je overdag weinig tijd doorbrengt. De radiator kan veel sneller verwarmen dan vloerverwarming.

Besparen met A-label pomp voor vloerverwarming

De pomp die het water door de vloerverwarming pompt staat vaak de hele dag aan, waardoor er veel energie verbruikt wordt. Toch is vloerverwarming een stuk zuiniger te maken door een pomp te installeren met energielabel A. Deze verbruikt gemiddeld 80% minder energie dan een reguliere pomp. Bij van Slooten maken wij gebruik van de Grundfos Alpha2 circulatiepomp, die al vanaf € 385 beschikbaar is!

Nog even alle voordelen van vloerverwarming op een rij.

  • De kamer wordt gelijkmatig verwarmd, waardoor de lucht comfortabeler aanvoelt.
  • Ten opzichte van de traditionele verwarming bespaar je veel geld met het gebruik van vloerverwarming.
  • Ook in de zomer is vloerverwarming te gebruiken; om te koelen namelijk!
  • Je huis wordt meer waard wanneer je vloerverwarming laat installeren.
  • Vloerverwarming hoeft minder warm te zijn dan de radiator (30-40 i.p.v. 60-80 graden).

Vloerverwarming is beter voor je gezondheid!

Vloerverwarming geeft een stuk minder circulatie van verwarmde lucht, waardoor er minder stof en pollen door het huis heen zweven. Het gevolg hiervan is dat de luchtkwaliteit in huis beter is dan met radiatoren. Vloerverwarming is dus ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën.

Jouw duurzame partner uit Amersfoort

Bij van Slooten weten we precies welke verwarmingsoplossing jij en jouw woning nodig hebben. Daarom geven wij graag een (vrijblijvend) advies op maat voor persoonlijke woonsituatie.

Neem contact op!