Helaas kunnen wij op dit moment vanwege de drukte geen warmtepompen aanvragen behandelen. Onze excuses voor het ongemak.

8.6 198 Beoordelingen

De voordelen van vloerverwarming

De voordelen van vloerverwarming

De winter staat al op ons te wachten. Tijd om ervoor te zorgen dat het huis klaar is voor de kou. Eén van de uitvindingen voor de koude winterdagen is vloerverwarming.  Want wat is er fijner dan na een koude fiets- of wandeltocht thuiskomen en daarna meteen opwarmen door de heerlijke warme vloer. Wanneer je voeten warm zijn, is de rest van je lichaam dat ook. Wij zetten alle voordelen van vloerverwarming op een rij!

Energie besparen met vloerverwarming

In eerste instantie klinkt het misschien een beetje gek, maar met vloerverwarming bespaar je energie. De benodigde temperatuur is lager dan bij traditionele verwarmingssystemen. Hierdoor is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. De temperatuur die je bij een traditionele radiator nodig hebt om alles warm te krijgen, is tussen de 65-85 graden. Vloerverwarming kan dit, afhankelijk van de vloerafwerking, met een veel lagere temperatuur van 35 graden al bereiken. De energiebesparing kan zelfs oplopen tot 15 procent.

Betere luchtkwaliteit

Een ander fijn voordeel is dat de luchtkwaliteit van je woning verbetert. Doordat bij deze manier van verwarmen de luchtcirculatie minimaal is, hangt er veel minder stof in de lucht. De thermische circulatie met lucht die plaatsvindt bij radiatoren stijgt naar het plafond en komt vervolgens als stof terug op de vloer. Dit heb je met vloerverwarming niet. Zodra er minder stof in de lucht hangt heb je dus een betere luchtkwaliteit.

Aanschaf van vloerverwarming

Het aanschaffen van een vloerverwarming is wel een investering. De huidige vloer moet er uit om de vloerverwarming te installeren en je betaalt de aanschafkosten. Dit geldt vooral voor water gedragen vloerverwarming. Daar staat dan weer wel tegenover dat je de kosten weer terugverdient. Je bespaart namelijk een hoop energie, zoals we eerder ook al noemden en het milieuvriendelijker.

De vloer opwarmen

Het duurt even voordat vloerverwarming is opgewarmd. Als je een onregelmatige dagindeling hebt is dat soms wat onhandig. Sommige mensen laten dan de hele dag de vloerverwarming aanstaan. Een makkelijkere optie is om een slimme thermostaat te kopen. Zo kan je op ieder moment van de dag je vloerverwarming alvast aanzetten. Op deze manier kom je in een warm huis thuis en voel je direct de warmte bij binnenkomst.

Veiligheid en comfort

De hele tijd opletten of je kind bij een warme radiator staat hoeft niet meer. De verwarming is onder de vloer en niet meer boven de vloer. Hierdoor kan je kind vrij bewegen zonder dat jij  zorgen hoeft te maken of je kind zich verbrandt of stoot aan de verwarming.

Kortom: met de voordelen van vloerverwarming geniet je op de korte termijn van warmte, netheid, extra ruimte en veiligheid en op langere termijn haal je er rendement uit omdat je minder betaalt voor je energierekeningen. Wij raden een vloerverwarming zeker aan. Wil je je, net als ons, geen zorgen maken over koude voeten? Neem dan gerust contact met ons op.