7.5 280 Beoordelingen

Voorzie je CV-ketel van een vuilafscheider

Voorzie je CV-ketel van een vuilafscheider

Waarschijnlijk heb jij een CV-ketel thuis waar je hopelijk veel plezier van hebt. Om hier nog langer plezier van te hebben raden wij een vuilafscheider aan. Dit is een product dat je in de CV-installatie plaatst, waardoor het CV-water wordt gereinigd. Zo kun je langer en zorgelozer van je CV-ketel genieten. In dit artikel vertellen we je meer over de vuilafscheider.

Wat is een vuilafscheider?

De vuilafscheider is een onderdeel dat in je CV-installatie plaatst. Het zit niet standaard in alle CV-ketels en dient daarom naast de CV-ketel extra aangeschaft te worden. Het verwijderen van lucht en vuil is essentieel voor een goed en efficiënt verwarmingssysteem. Dit product zuivert het water van de CV-ketel, waardoor er minder complicaties ontstaan. Zo verleng je de levensduur van de CV-ketel.

Hoe werkt een vuilafscheider?

De metalen leidingen van een CV-ketel roesten langzaam. Daar ontkom je niet aan. Er komen namelijk kleine, ijzerhoudende deeltjes vrij die wij corrosie noemen. Ook magnetiet en kalk dat zich standaard in het water bevindt, levert vervuiling op aan het CV-water. Naast dit veelvoorkomende vuil is er ook overig vuil in het water van de CV-ketel. Denk aan cement of zand dat bij het plaatsen van de CV-ketel vrijgekomen is.

De vuilafscheider trekt al het vuil uit het CV-water en zuivert zo de ketel. Op deze manier ga je vervuiling tegen, blijft het water zuiver en de installatie schoner. Maar wat doet deze vuilafscheider precies? Het eerste obstakel dat het water bereikt is in de hoofdstroom door het huis. Hier wordt vervuild water naar de vuilopvang afgesplitst. Vervolgens wordt de retourstroom met schoon water vanuit het huis vlak voor het scheidingselement in de hoofdstroom teruggebracht. Hierdoor worden microbellen en vuildeeltjes in de hoofdstroom gescheiden. Die vuildeeltjes worden door een krachtige magneet in de vuilafscheider aangetrokken om zo het water te zuiveren.

Heb jij al een vuilafscheider?

Wij bieden de XStream vuilafscheiders van Flamco aan die zorgt voor optimale afscheiding van vuil en magnetiet. Deze producten staan bekend om de slimmer innovatie voor verwarmingsinstallaties, met extreem effect. Met een aanzienlijk lager energieverbruik, een hoger rendement en een langere levensduur van verwarmingssystemen, vertrouwen wij de prestaties van Flamco XStream licht- en vuilafscheiders.

Wij zetten de voordelen op een rijtje:

  1. Tot 15% minder energieverbruik door het verwarmingssysteem
  2. Automatisch ontluchting: meer comfort voor eindgebruikers
  3. Minder slijtage en minder kans op storing
  4. Tot 60% hogere efficiëntie van het verwarmingssysteem
  5. ECO/MAX-stand: optimale afscheiding van lucht en vuil

We raden iedereen aan om een vuilafscheider bij de CV-ketel te installeren om zo het plezier van je CV-ketel te verlengen en vergroten. Neem contact met ons op voor meer informatie. Daarnaast hebben we in onze showroom in Amersfoort een vuilafscheider staan. Benieuwd naar de precieze werking? Kom dan langs in onze showroom en we laten je graag zien hoe een vuilafscheider werkt.