7.5 280 Beoordelingen

Waarom jij een A-labelpomp niet meer kan missen thuis

Waarom jij een A-labelpomp niet meer kan missen thuis

We kunnen er niet meer omheen: energie besparen is helemaal in. Van een zonneboiler tot waterzijdig inregelen van de CV-ketel. We worden duurzamer en duurzamer. Tegenwoordig is een CV-ketel of vloerverwarming voorzien van een energiezuinige A-labelpomp. In dit artikel leggen wij uit waarom jij een A-labelpomp niet meer kan missen thuis.

Wat is een A-labelpomp?

Voordat we dieper ingaan op waarom jij deze pomp niet meer kan missen is het belangrijk dat je weet wat een A-labelpomp inhoudt. De pomp past zich aan naar de warmtevraag. Hij gaat harder pompen als er veel warmte nodig is en langzamer, dus zuiniger en stiller, als er weinig warmte nodig is. De kamerthermostaat geeft de warmtebehoefte door aan de CV-ketel en de pomp past zijn pompsnelheid aan de behoefte aan. De pompen in oudere CV-ketels zijn niet modulerend. Dat betekent dat zij alleen maar volop kunnen pompen of dat ze uitstaan. Ze kennen geen variatie in de pompsnelheid.

Energiebesparing met de A-labelpomp

Als je aan het oriënteren bent voor een nieuwe CV-ketel is het zeker zinvol om een A-labelpomp aan te schaffen. Oude pompen kunnen echte energievreters zijn. Ze kennen namelijk maar twee standen: vol gas of uit. Ze verbruiken dus altijd teveel energie als ze aan staan. A-label pompen hebben een gelijkstroommotor waardoor zij heel zuinig kunnen zijn. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Wanneer je kiest voor een A-labelpom, monteren we een sensor op de leiding naar de verdeler toe. Deze registreert wanneer er warm water wordt aangeleverd vanuit de CV-ketel. Zodra dit het geval is, gaat de pomp aan. Wanneer de sensor door heeft dat er geen warm water meer door de leiding stroomt, schakelt de pomp weer uit. De pompschakelaar schakelt af en toe ook aan en uit om te voorkomen dat de pomp vastloopt.

Het rendement van de A-labelpomp

Centrale verwarmingspompen draaien vaak het hele jaar door en gebruiken daarom dus onopgemerkt veel energie. Met de vervanging van de huidige verwarmingspomp kan een energiebesparing tot 90% bereikt worden. De levensduur van een A-label bedraagt 15 tot 20 jaar. Je verdient de A-labelpomp ongeveer met 8 jaar terug. Dat maakt dus dat je nog 7 tot 12 jaar winst maakt door te kiezen voor een CV-pomp met A-labelpomp.

Wil jij graag energie besparen en jouw oude pomp vervangen met een A-labelpomp? Neem dan ons contact met ons op en ontdek welke mogelijkheden er zijn voor jou!