8.8 275 Beoordelingen

Goed alternatief: de warmtepompboiler

Goed alternatief: de warmtepompboiler

Energiebesparend, duurzaam en goedkoper. Dat is de warmtepompboiler. Het is een stap in de richting naar een aardgasloze woning. Belangrijk dus voor het milieu én goed voor de portemonnee. Een warmtepompboiler is écht een aanwinst in huis. Helaas is het tegenwoordig lastig om aan een warmtepompboiler te komen. En dat terwijl het juist een super goede uitvinding is.

De warmtepompboiler is een geliefde vervanging voor de bekende boilers. Deze gebruikt namelijk geen gas, maar werkt op energie. Zo speelt een warmtepompboiler een belangrijke rol in het verduurzamen van een woning. Alleen is deze boiler op dit moment nergens te verkrijgen. We doen hard ons best om de boilers weer aan te kunnen bieden. Eerst leggen we uit waarom een warmtepompboiler zo’n goed idee is, en waar het leveringsprobleem vandaan komt. Lees dus snel verder!

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een boiler en warmtepomp in één, die samenwerken met de cv-ketel. Zo is de warmtepompboiler een duurzame hybride boiler. De warmtepomp zorgt ervoor dat de lucht in de omgeving omgezet wordt tot energie. Deze energie wordt weer gebruikt om het water en je woning te verwarmen. Er wordt tijdens dit proces geen gebruik gemaakt van aardgas. Duurzamer kan dus eigenlijk niet.

Dat dit product lastig te verkrijgen is, is dan ook geen wonder. Steeds meer mensen worden zich bewust dat we écht energiezuiniger moeten leven. En dit is ook terecht. We moeten met zijn alle ervoor zorgen dat de klimaatcrisis niet nog groter wordt. We móeten dus duurzamer leven en overal kijken waarin we kunnen verbeteren. Één van de eerste factoren waar mensen dan vaak aan denken is aardgasvrij leven. De warmtepompboiler viel daardoor op en de vraag ernaar groeide hard. In principe een goed teken, maar de productie kan deze vraag niet waarmaken.

Ook de hoge prijzen voor grondstoffen spelen een grote rol. Alles waar aardgassen of andere grondstoffen in zitten is duurder en duurder geworden. Hybride warmtepompen maken hier geen gebruik van en zijn dus aanzienlijk goedkoper. Dit zorgde ook voor de grote populariteit.

Kan ik nog wel een warmtepompboiler krijgen?

Jazeker! Een warmtepompboiler is alsnog de moeite waard. En dan vooral in samenwerking met het doel om je woning te verduurzamen. Begin hier met het goed isoleren van je woning, zonne-installatie te plaatsen en alvast te kijken naar de verschillende warmtepompen. Zo is je woning in ieder geval al klaar voor de duurzame hybride warmtepompboiler. De levertijd is dan wel wat langer, maar zeker een duurzame en energiezuinige stap in de goede richting.

Wil je meer weten over warmtepompboilers en de levertijd? Of heb je andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of kom langs in de showroom voor een bak koffie. Zien we je snel?