Helaas kunnen wij op dit moment vanwege de drukte geen warmtepompen aanvragen behandelen. Onze excuses voor het ongemak.

8.6 198 Beoordelingen

Wek je eigen energie op met gebruik van zonnepanelen

Wek je eigen energie op met gebruik van zonnepanelen

Steeds vaker wekken huishoudens hun eigen energie op. Hoe zij dit doen? Juist, met zonnepanelen. Zonne-energie is namelijk één van de schoonste energiebronnen, heel duurzaam dus! Maar ze hebben nog veel meer voordelen. Zo bespaar je flink op de energierekening, verdienen de panelen zichzelf terug en hebben ze weinig onderhoud nodig. In dit artikel vertellen we je graag meer over deze voordelen.

Een zonnepaneel kan heel eenvoudig energie opwekken. Wanneer zonnestralen het zonnepaneel bereiken wekken zij spanning op. Vervolgens zet een omvormer deze spanning om in elektriciteit. Eén zonnestraaltje is dus genoeg om jouw lampen te laten branden!

Minder CO2 uitstoot

Energie kan op veel verschillende manieren worden opgewekt, maar niet alle manier zijn even goed voor het milieu. Neem elektriciteit die wordt opgewekt in kolen-, gas- en kerncentrales bijvoorbeeld. Het opwekken van deze energie stoot per jaar duizenden kilo’s CO2 uit. Energie opwekken met zonnepanelen is daarentegen een stuk beter voor de natuur. Bij het opwekken via zonnepanelen komt er namelijk geen CO2 vrij.

Besparen op de energierekening

Met zonnepanelen wek je je eigen energie op. Zo hoef je minder energie te kopen en betaal je een lagere energierekening. In de zomer kan het zelfs zo zijn dat de zonnepanelen 100% van het energieverbruik van het huishouden kunnen dekken. Hoe meer zon schijnt, hoe beter voor de portemonnee!

Zonnepanelen verdienen zichzelf terug

Zonnepanelen zijn een grote investering, maar wist je al dat de panelen zichzelf terug verdienen? Zonnepanelen gaan zo’n 25 jaar mee. Na ongeveer 8 jaar heb je genoeg bespaart en verdienen de panelen zichzelf terug. Een langetermijnproces dus, maar dan heb je ook wat!

Naast dat de panelen zichzelf terug verdienen zijn er ook andere mogelijkheden om geld te verdienen aan de panelen. De BTW die je over de panelen betaalt is namelijk terug te vragen. Dit komt bij twaalf panelen op circa €1000,- uit. Daarnaast is de opgewekte energie die je zelf niet gebruikt terug te leveren aan het net. Hier krijg je een vergoeding voor terug.

Als laatste is de investering in zonnepanelen voordelig voor de waarde van jouw huis. Deze gaat namelijk flink omhoog wanneer je de panelen laat plaatsen. Een huis met zonnepanelen is dan ook een stuk aantrekkelijker om te kopen. De koper hoeft zelf dan niet te investeren in de panelen en heeft daardoor geen last van de terugverdienperiode.

Onderhoud van zonnepanelen

De zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Wat fijn is, omdat het meestal lastig is om het dak op te komen. De natuur helpt je namelijk een handje bij het schoon houden van de zonnepanelen. De regen doet het meeste werk namelijk al voor je. Dankzij de regen spoelt het meeste vuil al weg en kunnen de zonnepanelen er weer een tijdje tegenaan. Wel is het verstandig om de panelen jaarlijks te controleren op te veel vuil dat de regen niet kan verwijderen of beschadigingen. Zo voorkom je ergere schade en behoud je een optimaal rendement van de panelen.

Wil jij ook profiteren van de voordelen van zonnepanelen? Goede keus! Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen met onze partner Zonnet Amersfoort helpen wij jou graag verder!