Jouw cv-ketel vervangen door een hybride systeem: een duurzame keuze?

Het verduurzamen van je woning is een veelbesproken onderwerp. Hoe duurzamer je huis, hoe beter dit is voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan een hybride warmtepomp: uit onderzoek blijkt dat je daarmee je gasverbruik tot 60 procent kan verlagen. Een duurzame keuze dus! Vanaf 2026 is het bij het vervangen van een oude cv-ketel zelfs verplicht om te gaan voor een duurzamer alternatief. Onze tip: voeg nu al een hybride warmtepomp toe aan jouw cv-ketel. We leggen je graag uit waarom.

Jouw cv-ketel vervangen bij van Slooten

Een cv-ketel vervangen is een grote investering. Je wil dat de ketel perfect in jouw situatie past en lang mee gaat. Daarnaast is het fijn als het de maandelijkse energierekening naar beneden brengt, zodat jij elke maand geld overhoudt om anders te besteden. Bij van Slooten ben je aan het juiste adres voor nauwkeurig advies. Onze experts kijken samen met jou naar jouw situatie en welke mogelijkheden er zijn. Vervolgens helpen wij jou bij het kiezen van de perfecte oplossing.

Cv-ketel vervangen door een hybride systeem

Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en verwarmt hier de woning mee. De warmtepomp kan dit meestal alleen aan. Als de buitentemperatuur te koud is slaat de cv-ketel aan. Samen zorgen ze altijd voor een verwarmt huis. Met een hybride warmtepomp verbruik je tot wel 60% minder gas dan met een normale cv-ketelinstallatie. Voeg jij ook een hybride warmtepomp toe aan je cv-ketel voordat die vervangen moet worden in de toekomst?

De voordelen van een hybride warmtepomp

Niet jouw cv-ketel vervangen, maar aanvullen met een hybride warmtepomp is dus een slimme keuze als je het ons vraagt. We zetten de voordelen voor je op een rijtje.

  • Het is een intelligent systeem dat zuiniger omgaat met aardgas
  • Je ecologische voetafdruk wordt verlaagd omdat je minder CO2-uitstoot
  • Het is relatief makkelijk te installeren naast je huidige cv-ketel
  • Je houdt je opties de toekomst open omdat je niet gelijk helemaal van het gas af stapt.

Van Slooten voor jarenlange expertise

Van Slooten is al meer dan 80 jaar dé verwarmingsspecialist. Van airconditioning en cv-ketels tot aan een zonneboiler of hybride warmtepomp. Ook hebben wij onderhoudsabonnementen: ideaal als jij je schoonmaakbeurt van bijvoorbeeld je airconditioning wel eens vergeet. We kijken naar jouw persoonlijke woonsituatie en warmtebehoefte. Op basis daarvan geven wij jou nauwkeurige adviezen. Zo zorgen wij ervoor dat jij er altijd warm of juist koel bij zit.

Cv-ketel vervangen? Kom naar van Slooten!

Een cv-ketel vervangen kan een hele klus zijn. Wij helpen je graag bij jouw zoektocht naar de beste oplossing voor jouw situatie. Onze gespecialiseerde medewerkers staan voor jou klaar! Kom langs in onze showroom in Amersfoort of bel ons en ontvang een passend advies.