Airconditioning

Verkoel of verwarm jouw huis met een airco!

Daikin Sensira airconditoning

vanaf €1850

inclusief btw en montage

De Daikin airconditioning kenmerkt zich door het compacte formaat. Daarnaast heeft Daikin een seizoensrendement tot A++ in koel en verwarmingsmodus. De ingebouwde filter vangt ook allergenen op zoals pollen en huisstofmijt.

Deze Daikin Sensira is bij van Slooten verkrijgbaar vanaf € 1900 inclusief btw en montage! Meer weten over deze airco? Vul  onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Haier Tundra PLUS airconditioning

vanaf €1650

inclusief btw en montage

haier-airco-koeling

De Haier Tundra PLUS airconditoning is een single-split airconditioning en is zeer stil door de optimalisatie van de geluidstechnologie die Haier heeft uitgevoerd.

Deze Haier Tundra PLUS is bij van Slooten verkrijgbaar vanaf € 1700 inclusief btw en montage! Meer weten over deze airco? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Mitsubishi Electric WSH-HR

vanaf €1850

inclusief btw en montage

De basis wand-unit van Mitsubishi Electric heeft een modern en compact uiterlijk. De wand-unit is voorzien van een eenvoudig te gebruiken infrarood afstandsbediening en optioneel uit te breiden met een wifi-module.

Deze Mitsubishi Electric WSH-HR is bij van Slooten verkrijgbaar vanaf € 1900 inclusief btw en montage! Meer weten over deze airco? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Wat is een airconditioning?

Airco is een afkorting van airconditioning. Vrij vertaald is dit luchtbehandeling: zorgen dat de gebruiker kan genieten van een comfortabel binnenklimaat. Dit betekent niet alleen dat de temperatuur wordt geregeld, maar in veel gevallen ook dat de lucht gefilterd wordt.

Hoe werkt een airco?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken produceert een airco geen koude lucht, maar onttrekt warmte uit de lucht van buiten. Dit natuurkundige verschijnsel vindt plaats door verdamping. Bij een airco stroomt koelvloeistof door het apparaat en door opname van warmte zal dit verdampen. Vervolgens wordt frisse lucht van buiten langs de koelbuizen geblazen, wat ervoor zal zorgen dat deze frisse lucht wordt afgekoeld tot de gewenste temperatuur.

Het perfecte binnenklimaat

Wanneer mensen het woord airco horen, is het eerste waar zij aan denken de koele lucht die deze in de zomer naar binnen blaast. Waar weinig mensen aan denken is dat een airco ook kan verwarmen. Daarbij wordt het proces van de luchtbehandeling omgedraaid en wordt er warme lucht naar binnen geblazen. Een airconditioner kan in sommige gevallen zelfs interessanter zijn dan een gasketel. Denk bijvoorbeeld aan ruimten die je niet vaak gebruikt zoals een studeerkamer. Een airco verwarmt en verkoelt erg snel, waardoor een ruimte snel de gewenste temperatuur heeft. 

airconditioning-installatie-koeling-monteur

Voordelen van airconditioning

  • Een airco past snel de temperatuur aan en voorziet je van een comfortabel binnenklimaat.
  • De lucht die de airco verspreidt wordt gefilterd, waardoor pollen, bacteriën en virussen buiten blijven.
  • Een airco op de werkvloer verbetert werkprestaties doordat je de gewenste temperatuur kunt instellen. Ook in de warme zomermaanden een aangenaam binnenklimaat.
  • Muffe lucht wordt uit de ruimte gefilterd.

Aandachtspunten bij aircondtioning

  • Bij langdurig gebruik kan een airco zorgen voor te droge lucht. Dit kan een droge huid of droge ogen veroorzaken.
  • Voorkom een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten. Een te groot verschil kan leiden tot verkoudheid.
  • Personen die een lange tijd in een ruimte met airco hebben doorgebracht kunnen intoleranter worden voor zomerse temperaturen.

Aanvraag airconditioning

Fotos (optioneel)