Helaas kunnen wij op dit moment vanwege de drukte geen warmtepompen aanvragen behandelen. Onze excuses voor het ongemak.

8.6 198 Beoordelingen

Besparen met jouw apparaten

Besparen met jouw apparaten

Iedereen weet ervan en is ermee bezig: de stijgende energie- en gasprijzen. De kachel een graatje lager zetten en korter douchen zijn tips die je vaak hoort. Maar wat kunnen wij nou doen om onze energierekening echt flink omlaag te krijgen? In dit artikel geven we jou drie tips om te besparen met jouw apparaten.

Jouw huidige apparaten, zoals de cv-ketel, de airconditioning en de vloerverwarming kunnen al veel voor jou beteken. Met makkelijke aanpassingen kunnen er al heel wat euro’s worden bespaard!

Tip 1: Bespaar door handig om te gaan met jouw verwarming

Je hoort het al zo vaak: ‘zet je verwarming een graadje lager om te besparen’. En dat is hartstikke logisch, want het werkt echt! Wanneer je de thermosstaat één graadje lager zet als je thuis bent kan je al heel veel besparen. Dat ene graadje kan namelijk gemiddeld €120 per jaar op de energierekening schelen. Zo kan je dus gemakkelijk besparen met jouw apparaten.

Daarnaast kan je gemiddeld €230 per jaar besparen als de thermosstaat ’s nachts op vijftien graden staat. Heb je vloerverwarming? Dan mag je de thermostaat op zeventien graden zetten. Het duurt namelijk erg lang voordat vloerverwarming weer helemaal is opgewarmd, zeker als je de thermostaat zo laag zet. Maar ook als je uit huis gaat is het slim om de thermosstaat lager te zetten. Het generen van warmte is zonde wanneer er niemand thuis is en je bespaart er ook nog eens flink mee: €210 per jaar.

Tip 2: Het optimaal laten draaien van jouw apparaten

Tegenwoordig zijn er genoeg manieren om optimaal gebruik te maken van jouw apparaten. Slimme verwarming, maar ook slimme vloerverwarming zijn hier voorbeelden van. Deze apparaten werken met een aantal slimme regelaars. Deze regelaars meten de warmte in de kamer en reageren hierop. Zo heb je nooit meer last van die ene kamer die altijd ijskoud is!

Ook zijn er verschillende apps die voor slimme thermosstaten kunnen worden gebruikt. Een voorbeeld van een slimme thermosstaat met app is de Honeywell Evohome. Met deze thermosstaat kan je eenvoudig kiezen welke ruimtes je verwarmt wil hebben. Overdag zijn de meeste mensen niet in hun slaapkamer aanwezig. Waarom zou je deze dan verwarmen? Laat die lekker koud en zorg ervoor dat de veel gebruikte kamers goed op temperatuur zijn.

Bij een cv-ketel is het mogelijk om in plaats van de gebruikelijke ‘comfort’-stand, de ‘eco’-stand aan te zetten. De ‘comfort’-stand houdt de ketel 24/7 warm. Met de ‘eco’-stand wordt er alleen gas vrijgelaten wanneer er vraag is naar warm water. Met deze stand kan een cv-ketel, die gemiddeld 12 jaar mee gaat, zo’n €200,- tijdens zijn levensduur besparen.

Tip 3: Kies energiebewust

Door de stijging van de energie- en gasprijzen wordt het steeds belangrijker om energiezuiniger te gaan leven. Wanneer het tijd is voor bijvoorbeeld een nieuwe cv-ketel, airconditioning of vloerverwarming, is het slim om na te denken over een energiebewuste keuze. Gelukkig zijn er al genoeg opties op de markt om dit te kunnen bereiken. Apparaten die op energie werken hebben een energielabel die aangeeft hoeveel energie een apparaat verbruikt per 1000 uur. Deze labels lopen van G tot A++. Het kiezen van energielabel A tot A++ is dus al een grote stap in de goede richting. Want apparaten met dit energielabel zijn energiebewust en kunnen veel besparingen opleveren op de energierekening.

Meer weten over hoe jij kan besparen met jouw apparaten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!