7.5 280 Beoordelingen

3 redenen om juist nu een onderhoudsabonnement af te sluiten

3 redenen om juist nu een onderhoudsabonnement af te sluiten

Dat je je cv-ketel met regelmaat moet onderhouden, is bij de meesten wel bekend. Veel van onze klanten hebben een onderhoudsabonnement zodat ze zelf niet aan het onderhoud hoeven te denken. Maar weet jij ook waarom onderhoud aan de cv-ketel zo belangrijk is? In dit artikel leggen we een aantal belangrijke redenen uit!

1. Minder kans op storing in de cv-ketel

Wanneer je onderhoud laat uitvoeren wordt de ketel helemaal gecheckt. Zijn er onderdelen aan het slijten? Werkt de ketel nog optimaal? Is de waterdruk nog goed? Door dit met regelmaat te laten checken, bijvoorbeeld jaarlijk of eens in de twee jaar, voorkom je dat er onvoorziene storingen ontstaan. Onderdelen die vaak kapot gaan bij een cv-ketel:

  • warmtewisselaar
  • driewegklep
  • elektronische ontsteking
  • brander
  • besturingssoftware
  • sensoren
  • pomp

Onze monteurs checken deze onderdelen altijd grondig, wanneer er slijtage ontstaat of de kans op storing groot is, wordt het onderdeel vervangen. Zo zit je (bijna) nooit zonder verwarming en warm water!

2. Energie besparen door cv-ketel onderhoud

Wanneer je de cv-ketel niet laat onderhouden, raakt de ketel vervuild. Naast dat de cv-ketel dan meer kans heeft op storingen, daalt het rendement. Door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren bespaar je zo’n € 40 per jaar. De cv-ketel kan ook ingeregeld worden. Dit zorgt ervoor dat de cv-ketel optimaal presteert met als gevolg dat het gasverbruik daalt.

Het periodieke onderhoud kun je het beste door een gecertificeerde monteur laten uitvoeren, maar je kunt zelf ook twee werkzaamheden uitvoeren. Denk aan het ontluchten van de verwarming en het bijvullen van de cv-ketel

3. Zorgt voor een veiligere cv-installatie

De cv-ketel wordt met regelmaat gecheckt. Hierdoor worden storingen en versleten onderdelen snel gesignaleerd en daarom is de cv-ketel veiliger. Op het moment dat de cv-ketel niet met regelmaat onderhouden wordt, is de kans groter dat er een storing of in het ergste geval een koolmonoxide lek ontstaat. Als er op dat moment personen in de ruimte zijn is de kans op koolmonoxidevergiftiging zeer aanwezig. Dat is levensgevaarlijk!

Onderhoudsabonnementen

Je kunt ervoor kiezen om eenmalig onderhoud uit te laten voeren en zelf te onthouden wanneer je weer een afspraak moet maken voor nieuw onderhoud. Bij van Slooten hebben we ook een aantal onderhoudsabonnementen. Met een abonnement heb jij geen omkijken meer naar het onderhoud van jouw cv-installatie. Ideaal toch?