8.8 295 Beoordelingen

Subsidie warmtepomp 2020

Subsidie warmtepomp 2020

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een subsidie die je kan krijgen bij het aankopen van een zonneboiler of warmtepomp. De overheid wil Nederlandse huishoudens en bedrijven hiermee stimuleren om minder gas te gebruiken, en meer duurzame warmte. 

De warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame manier om je huis te verwarmen en van warm tapwater te voorzien, het is een milieuvriendelijk alternatief voor de cv-ketel. Simpel gezegd haalt de warmtepomp warmte van buiten, om je huis binnen te verwarmen.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen; de hybride warmtepompof all-electric (grond- en luchtgebonden) warmtepomp. Welke warmtepomp voor jouw woning het meest geschikt is lees je hier.

De warmtepomp brengt veel voordelen met zich mee;

  • Energiebesparing
  • Warmtepompen maken geen gebruik van gas (toekomstbestendig)
  • Verbetering energielabel woning
  • Minder CO2 uitstoot
  • Mogelijkheid tot het koelen van de woning
  • Onderhoudsarm (gemiddeld één keer per twee jaar een onderhoudsbeurt)

Subsidie voor de warmtepomp

In 2020 heeft de Rijksoverheid maar liefst € 100 miljoen beschikbaar gesteld voor de uitgifte van de investeringssubsidie voor o.a.warmtepompen. Voor warmtepompen ligt het subsidiebedrag tussen de € 500 en € 2500. Hiervoor is het belangrijk dat jouw warmtepomp aan de voorwaarden voldoet, deze voorwaarden zijn de vinden op de website van de RVO Nederland. De subsidiebedragen per warmtepomp zijn te vinden in de ‘lijst met warmtepompen’ van de RVO.

Verschillen ISDE 2019 en 2020

In 2019 was het subsidiebudget vanuit de overheid € 160 miljoen. Dit budget was één maand voor het einde van het jaar al verbruikt, waardoor de aanvragen (ingediend na 29-11-2019) afgewezen zijn. Wanneer jouw aanvraag is afgewezen in 2019 omdat het budget op was, is het mogelijk om dit jaar nog een aanvraag indienen om de subsidie alsnog te ontvangen.

In 2019 werd er ook nog ISDE-subsidie uitgegeven voor pelletkachels en biomassaketels, maar in 2020 is het niet meer mogelijk om hiervoor subsidie aan te vragen.

Wij helpen je graag verder!

Meer weten over onze warmtepompen en bijbehorende prijzen en subsidies? Neem eens contact op met onze experts, of kom eens binnenlopen in onze showroom in Amersfoort!