Helaas kunnen wij op dit moment vanwege de drukte geen warmtepompen aanvragen behandelen. Onze excuses voor het ongemak.

8.6 198 Beoordelingen

Verhelp jouw hooikoorts klachten met een airco

Verhelp jouw hooikoorts klachten met een airco

Het mooie weer is in aantocht! Alles staat weer in volle bloei en de pollen vliegen in het rond. Hoewel dit een fijn vooruitzicht is, komt er voor sommigen ook een nadeel bij kijken: hooikoorts klachten. We snappen allemaal hoe vervelend dat is. De hele dag niezen, een snotneus hebben, jeukende of branderige ogen. Het is geen pretje.

Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die kunnen worden gebruikt om deze situatie minder vervelend te maken. Heb jij al een airco in huis? Een rare vraag misschien, maar een airco kan juist heel goed helpen tegen klachten bij hooikoorts. In dit artikel vertellen we jou alles over hoe dit in zijn werk gaat en wat jij hier aan hebt.

Wat kan een airco beteken voor jouw hooikoorts klachten?

Een airco zuigt lucht vanuit buiten naar binnen. Met deze buitenlucht kunnen verschillende kleine deeltjes meekomen. Pollen, bacteriën en virussen zweven namelijk van nature in de lucht. Door de filters van de airco kunnen deze kleine deeltjes uit de lucht worden gefilterd. Dit zorgt ervoor dat er alleen zuivere lucht jouw huis in stroomt. Een airco kan er dus voor zorgen dat jij weer opgelucht adem kan halen in je eigen huis.

Verhelp hooikoorts met schone filters

De filters in jouw airco zijn dus dé oplossing tegen hooikoorts, maar dan moet je ze wel goed schoonhouden. De deeltjes vanuit de buitenlucht kunnen zich ophopen op de filters. Dit verslechtert niet alleen de werking van de airco, maar zorgt er ook voor dat de lucht die het apparaat blaast niet meer volledig schoon is. Daarom is het belangrijk om ongeveer vier keer per jaar jouw filters te reinigen. Dit doe je op een eenvoudige manier.

Met een stofzuiger zijn de filters van de airco makkelijk schoon te maken. Het stof wat in de filters komt te zitten kan je met een kopstuk met borstel voorzichtig verwijderen. Daarna moeten de filters afgespoeld worden met lauwwarm water. Voordat je de filters terugplaatst moeten ze eerst goed drogen. Naast het reinigen zijn de filters elk jaar aan vervanging toe. Het vervangen van de filters hoort bij de jaarlijkse onderhoud en wordt door onze gecertificeerde servicemonteurs gedaan. Houd je dit goed bij en doe je dit regelmatig, dan heb je nooit meer last van hooikoorts in huis.

De beste airco’s om uit te kiezen

Wij bieden de beste A-merken aan installaties. Zo hebben wij twee sterke airconditionings in ons assortiment. Hieronder zie je de voordelen van elk systeem.

Daikin Sensira airconditioning

  • Vanaf € 1800 (inclusief btw en montage)
  • Kenmerkt zich door het compacte formaat
  • Seizoensrendement tot A++ in koel en verwarmingsmodus
  • Ingebouwd filter

Haier Tundra PLUS airconditioning

  • Vanaf € 1600 (inclusief btw en montage)
  • Zeer stil door optimalisatie van de geluidstechnologie

Benieuwd naar welke airco het beste bij jou past? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!