8.8 275 Beoordelingen

Het verwarmen van je woning

Het verwarmen van je woning

Nu de zomerdagen achter de rug zijn is het tijd om na te denken over het verwarmen van jouw huis. Hoe fijn de zomerdagen ook zijn, warm en knus binnen zitten is ook gezellig. Je knippert een keer met je ogen en de zomer is voorbij. Dan is het fijn als jouw woning lekker verwarmd is. Hoe verwarm jij jouw woning? Wij zetten een paar manieren voor je op een rijtje.

Airconditioning

Airconditioning zorgt voor luchtbehandeling, oftewel het behandelen van de lucht in een woning. Door een airco kun jij genieten van een gewenste temperatuur in huis. Vaak wordt er alleen maar gedacht aan een woning koelen als het om een airco gaat, maar dit is de helft van de waarheid. Een airco kan namelijk ook verwarmen. Heb je ruimtes die je minder vaak gebruikt? Dan is een airconditioning zelfs gunstiger dan een verwarmingssysteem. Een airco reageert sneller, en zo verwarm of koel je een ruimte dus ook sneller.

Bekijk hier onze airco’s.

Vloerverwarming

Als tweede optie kun je gaan voor het aanleggen van vloerverwarming. Dit wordt vaak gezien als luxe, of iets wat veel energie vraagt. Dat hoeft niet zo te zijn. Sluit je de vloerverwarming aan op een zuinige pomp? Dan kun je 80% minder energie verbruiken. Door het regelmatig verwarmen van vloerverwarming voorkom je energiepieken en verbruik je dus minder energie. De vloerverwarming verspreidt de warmte door de hele ruimte. Zo hoef je er eigenlijk zelf niets meer aan te doen. Heb je ook nog een slimme thermostaat? Dan kun je de temperatuur op afstand aflezen en aanpassen. Ideaal als je veel van huis bent, bijvoorbeeld.

Meer weten over vloerverwarmingen? Lees het hier.

Hybride warmtepomp

Gas wordt maar duurder en duurder. Wil je besparen op je gasverbruik? Dat kan met een hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp verwarmt je woning in samenwerking met de cv-ketel, maar alleen als het nodig is. Een perfecte tussenstap naar een zuiniger huis dus, als het gaat om gas. Wel is het belangrijk dat je woning voorzien is van goede isolatie. Anders vergaat een groot gedeelte van de warmte en moet de cv-ketel meedraaien. Dat is zonde en onnodig.

Elektrische warmtepomp

Wil je de volledige stap zetten? Ga dan voor een volledig elektrische pomp. Deze gebruikt lucht of water voor het verwarmen van jouw woning. De variant lucht warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en gebruikt maar 25% energie om te verwarmen. De water warmtepomp haalt energie uit grondwater. Hier is een waterwinningsput voor nodig. Om deze te mogen plaatsen heb je een grondwatervergunning nodig. Lastiger om aan te schaffen, maar wel super energiezuinig. Dat is het grootste voordeel van een water warmtepomp.

De warmtepompen zijn momenteel slecht leverbaar wegens gebrek aan grondstoffen. Benieuwd of ze er zijn? Bekijk al onze waterpompen hier.

Benieuwd naar meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!