8.6 198 Beoordelingen

De beste manier om je huis te verwarmen bij slecht weer

De beste manier om je huis te verwarmen bij slecht weer

De herfstperiode is in volle gang en de dagen worden kouder en korter. Het liefst liggen we allemaal lekker warm voor de tv met een warm kopje koffie, warme chocomel of thee. Na een lange en koude dag kom je het liefst in een verwarmd huis waar je op kunt warmen. Maar hoe warm je je huis in deze periode het beste op? In dit artikel leggen we je uit hoe je het best jouw woning kunt verwarmen.

Stel het verwarmen uit

Voordat je jouw woning gaat verwarmen raden wij aan om te starten met een alternatief. Begin met het aantrekken van een warme trui en dikke sokken of pak een dekentje voor op de bank. Ook kun je in de slaapkamer kiezen voor een verwarmde deken of een warme kruik. Zo houd je jezelf warm, zonder dat er extra kosten en energie aan te pas komen.

Houd de warmte vast

Het warm krijgen en warm houden van je woning begint met een goede isolering. Goed geïsoleerde muren houden de warmte binnen vast, zodat de warmte de woning niet ontglipt. Ook je deuren sluiten helpt bij het vasthouden van warmte. Hou de deuren dicht van de ruimte waar je je bevindt of waar je veel bent. Mocht je dit vaak vergeten? Dan zijn deurdrangers of een deurveer aan te raden, zodat de deur vanzelf dichtgaat. Tot slot is het ook verstandig om gordijnen gesloten te houden, omdat dit de warmte vast houdt. Gaat de zon schijnen? Open dan de gordijnen tot deze weer weg is.

Regel de thermostaat

Zet de temperatuur van de thermostaat lager wanneer er geen warmte nodig is in de woning. Denk hierbij aan wanneer je gaat slapen of lang weg bent van huis door je werk. Zo wordt de woning niet onnodig verwarmt. Wanneer je een vloerverwarming hebt, adviseren wij om thermostaat 2 graden lager te zetten dan de aanwezigheidstemperatuur. Wanneer je radiatoren hebt kan de temperatuur zelfs uitgezet worden. Lees hier meer over de vloerverwarming.

Wil je besparen op de energierekening? Probeer dan de thermostaat zo laag mogelijk te houden. Met een graad of 19 houd je jezelf ook warm als je bezig bent. Daarbij is het gebruik van een klokthermosstaat of een slimme thermosstaat raadzaam. Deze regelt de temperatuur in huis na het instellen automatisch. Zo hoef jij niet te denken aan het veranderen van de temperatuur.

Verwarmen met behulp van een systeem

Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om het huis warm te houden met dit weer. Maak gebruik van een verwarming door middel van de CV-ketel. Het verwarmde water zal door de radiatoren stromen, waardoor je huis opwarmt.

Niet iedereen heeft er een, maar het verwarmen van je woning kan ook goed met een houtkachel of open haard. Let er wel op dat je deze op een juiste manier gebruikt, zodat deze minder schadelijk is. In dit artikel lees je hoe het beste met een houtkachel en open haard om kan gaan.

Daarnaast kun je je woning verwarmen met een hr-combiketel. De rookgassen die vrijkomen bij de verbranding van aardgas worden door deze installatie opnieuw gebruikt. Wil je een duurzamere oplossing, ga dan voor de hybride warmtepomp. Deze dient ook goed als verwarming. Lees in dit artikel meer over deze pomp.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om je woning te verwarmen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het adviseren en het bespreken van de mogelijkheden.