Helaas kunnen wij op dit moment vanwege de drukte geen warmtepompen aanvragen behandelen. Onze excuses voor het ongemak.

8.6 198 Beoordelingen

Drie apparaten die jij echt nodig hebt in 2022

Drie apparaten die jij echt nodig hebt in 2022

We zijn al een paar maanden verder in 2022. Ben jij klaar voor wat dit jaar gaat brengen? Om een handje te helpen hebben we een top drie gemaakt van de apparaten die jij echt nodig gaat hebben in 2022. Benieuwd naar welke apparaten dit zijn en waarom je deze nodig hebt? Lees dan vooral verder!

De stijgende gasprijzen en het streven om in 2050 van Nederland een energie neutrale samenleving te maken zorgen ervoor dat we meer moeten gaan letten op welke apparaten we aanschaffen. Met deze top drie bespaar je niet alleen, maar ben je ook nog eens goed bezig. Daarnaast dragen deze apparaten bij aan een veilig en gezond binnenklimaat.

1: Mechanische ventilatie

Allereerst is het installeren van mechanische ventilatie erg belangrijk. Slechte ventilatie kan namelijk schimmels en huisstofmijt veroorzaken. Wanneer vochtige lucht in een ruimte blijft hangen krijgen schimmels de kans om te groeien. Ook bacteriën en huisstofmijten zijn veel binnenshuis te vinden. Dit kan erg slecht zijn voor jouw gezondheid. Je krijgt dan last van klachten zoals benauwdheid, hoesten, vermoeidheid, hoofdpijn, uitdroging of chronische verkoudheid.

Met mechanische ventilatie filter je de vervuilde lucht uit jouw huis. De MV-box zuigt namelijk lucht uit huis door een buizenstelsel. Vervolgens voeren ventilatierooster schone lucht vanuit buiten aan. Zo blijft er continu een nieuwe stroom van frisse lucht binnen komen.

2: Airconditioning

Naast een MV-box is ook een airconditioning een goede toevoeging aan jouw huis. Zeker nu de warme zomerdagen eraan komen is het lekker om je terug te kunnen trekken in een koele kamer. Maar de airconditioning is ook de rest van het jaar handig om te hebben. Deze installatie kan namelijk werken als verwarming. Dit doet hij door warmte uit de buitenlucht te onttrekken en dit vervolgens het huis in te blazen.

Doordat je de airco bediend met een afstandsbediening is het makkelijk om gericht te verwarmen. Zo kan je kiezen welke ruimtes je wel wilt verwarmen en welke niet. Daarnaast is deze manier van verwarmen een stuk duurzamer en goedkoper dan gasverwarming. Je bespaart door gebruik te maken van elektriciteit in plaats van gas. Zeker nu de gasprijzen flink omhoog zijn gegaan.

3: CO-melder

Wat je echt nodig hebt in 2022 is een CO-melder. Slechts een kwart van de Nederlandse huishoudens heeft op dit moment een melder in huis hangen. Terwijl koolstofmonoxide heel gevaarlijk is en in elk huis kan ontstaan. Het is een niet waarneembaar gas dat ontstaat wanneer er onvolledige verbranding plaatsvindt. Dit kan voorkomen bij apparaten die op fossiele brandstoffen draaien.

Onvolledige verbranding houdt in dat er te weinig zuurstof aanwezig is om zich te binden aan de brandstofdeeltjes uit deze apparaten. Met zuurstof worden die deeltjes namelijk omgezet in het niet gevaarlijke gas CO2. Als dit proces niet plaatsvindt door gebrek aan zuurstof worden deze deeltjes schadelijk in de vorm van het gas CO. Doordat het gas kleur-, geur- en smaakloos is merk je niet dat er gas is vrijgekomen. Een melder doet dit voor jou en kan voorkomen dat het gas schade aan richt.

Meer weten over deze apparaten en welke het beste bij jou past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!