8.8 296 Beoordelingen

De gouden combinatie: een airconditioning plus pv-panelen

De gouden combinatie: een airconditioning plus pv-panelen

We worden allemaal bewuster van het klimaat. Zo willen we ook onze huizen aanpassen om duurzamer te wonen. Maar waar moet je dan beginnen? Dat is een goede vraag! Daarom vertellen wij jou in dit artikel alles over onze gouden combinatie als het om duurzaamheid gaat.

Een stabiel binnenklimaat met een airconditioning

De airco: je hoort er steeds vaker over. Dat is niet zo gek ook! Want willen we verduurzamen? Dan is het gebruik van een airco een goede optie. Doordat een airconditioning op elektriciteit werkt in plaats van gas wordt er jaarlijks een stuk minder CO2 uitgestoten. En dat niet alleen. Dit apparaat kan jouw binnenklimaat zo comfortabel mogelijk maken. Heb je het warm? Dan koelt de airco de ruimte af. Heb je het juist koud? Ook daar kan de airco mee helpen!

Met een goed aircosysteem kan de temperatuur in je woning dus constant worden gehouden. En wil je daar nog een schepje bovenop doen en de energie die de airco verbruikt zelf opwekken? Dan kan dat makkelijk! De nieuwere airco’s hebben namelijk energielabel A++ en verbruiken daardoor weinig stroom.

Wek je eigen energie op met pv-panelen

Pv-paneel is het chique woord voor zonnepaneel. Het staat ook wel voor photo voltaic panelen, wat licht en stroom betekent. Licht wekt dus stroom op. Want de cellen in een zonnepaneel vangen zonlicht op om dit vervolgens om te zetten in elektriciteit. Dit wordt gedaan door een omvormer. Die zet de stroom om in wisselstroom, dezelfde soort stroom als uit je stopcontact komt. Vervolgens is het klaar voor gebruik en stuurt de omvormer de stroom het elektriciteitsnet op.

Met de huidige salderingsregeling is het voor een huishouden voordelig om eigen energie op te wekken. Stroom die je zelf opwekt en niet verbruikt kan je namelijk terugleveren aan het energienet. Op jaarbasis wordt deze teruggeleverde stroom verrekend met jouw verbruik. Voor alle stroom die jij aan het net hebt teruggeleverd krijg je vervolgens een vergoeding van de energieleverancier.

Combineer de twee!

Combineer pv-panelen met een airconditioning en je verwarmt de komende 25 jaar gratis je huis! Een airco verbruikt nauwelijks stroom waardoor dit makkelijk te compenseren is met zonnepanelen. Zo houd je extra stroom over om  de rest van jouw energierekening te compenseren. Dus passen er een aantal zonnepanelen op jouw dak? Overweeg dan om dit te combineren met een airconditioning!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw huis? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag met al jouw vragen.