7.5 280 Beoordelingen

4 tips voor een duurzame CV-ketel

4 tips voor een duurzame CV-ketel

We gaan steeds duurzamer leven. Mensen worden bewuster van duurzaamheid. Ze maken betere keuzes op het gebied van duurzaamheid, zoals het aanschaffen van vloerverwarming of het consumeren van duurzame producten. Duurzaamheid is erg belangrijk. Een CV-ketel kan daarom ook niet meer achterblijven. In dit artikel hebben wij de beste tips voor een duurzame CV-ketel op een rijtje gezet, zodat ook jij straks jouw huis zo duurzaam mogelijk kunt inrichten.

Tip 1:  Waterzijdige CV-ketel

Door het inregelen van een waterzijdig cv-installatie kan je een hoop energie besparen en je CV-ketel verduurzamen. De besparing kan zelfs wel oplopen tot 25% op je energierekening. Dus naast dat het een duurzamere optie is, is het ook nog eens fijn aan het eind van maand. Bij het inregelen wordt de maximale doorstroom van een radiator ingesteld. Zo krijgt elke radiator de juiste hoeveelheid warmte zodat de verdeling van de warmte optimaal is. Waterzijdig inregelen zorgt ervoor dat de CV-ketel geen onnodige piekprestaties hoeft te leveren. Dit kost veel energie en dus ook veel geld. Met het inregelen van een waterzijdige CV-ketel bespaar je dus op verwarmingskosten en de levensduur van je CV-ketel wordt verlengd.

Tip 2: Hybride oplossing

Een hybride boiler inclusief een warmtepomp kan tot 50% procent besparen ten opzichte van een elektrische boiler. De boiler werkt dan in combinatie met de CV-ketel. Dit is een goede oplossing als je nog geen nieuwe duurzame CV-ketel hoeft aan te schaffen, maar wel duurzamer wil leven. De ingebouwde warmtepomp zorgt er namelijk voor dat de omgevingslucht omgezet wordt naar energie. Als de boiler te hard moet werken kan de CV-ketel hem ondersteunen in het verwarmen van je woning.

Tip 3: Zonneboiler

De CV-ketel combineren met een zonneboiler is ook een goede optie om je CV-ketel te verduurzamen. Een zonneboiler zorgt ervoor dat zonne-energie wordt omgezet in warm water. De CV-ketel zorgt er vervolgens voor dat wanneer het water niet op de juiste temperatuur is, dit verder wordt verwarmd.

Vaak zit een zonneboiler op het dak, zodat hij veel zonlicht kan opvangen. De zon verwarmt het water dat in de zonneboiler zit, die vervolgens door een buizenstelsel kraanwater kan verwarmen. Je kraanwater is dan dus verwarmt door de zon! Je kan de zonneboiler terugverdienen binnen 10 tot 15 jaar.

Tip 4: Zone-regeling

Regel eenvoudig de warmte in je huis met een slimme thermostaat. Een goed voorbeeld hiervan is de Honeywell Evohome. Het Evohome-systeem is namelijk een thermostaat met zoneregeling die je kunt bedienen via een app. Zo kun je voor iedere kamer of meerdere kamers een eigen temperatuur en programma instellen. Op deze manier regel je gemakkelijk de warmte in je huis en bespaar je op de energiekosten. Naast de controle over de warmte binnen je huis, kun je de thermostaat ook zo instellen dat de verwarming aangaat als je onderweg naar huis bent. Of juist uit, wanneer je naar je werk gaat. Zo heb je een perfecte balans tussen comfort en controle én bespaar je energie.

Ben je toe aan een nieuwe duurzame CV-ketel of wil je meer informatie over een duurzame oplossing, neem dan gerust contact met ons op. Wij leggen het graag uit!