Wat zijn de kosten voor een airco?

Kosten van airco’s bij Van Slooten

Wat zijn de kosten van een airco? Wil jij deze zomer ook genieten van een koele kamer als je gaat slapen, dan is het slim om hier nu alvast over na te denken. Daarnaast is de verwarmingsoptie van een airco ideaal om gas te besparen in de winter! De airco kosten hangen af van de volgende drie factoren: het type airco, het onderhoud en de montage. Dit kun je zo prijzig maken als je zelf wilt. Een tip van Van Slooten: oriënteer en onderzoek goed welke airco het beste bij jouw situatie past. Laat je adviseren om de beste optie te vinden voor jouw investering. Wij helpen je graag op weg.

De kosten per airco verschillen per type

Om te beginnen variëren de kosten per airco type. Je kan kiezen voor een airco van rond de €1200 of voor een airco rond de €5000. Het verschil van deze airco’s is het systeem. Zo zijn er single split-units, multi-split units, raamairco’s, kanaalairconditioning, cassette-units voor systeemplafonds en mobiele airco’s. Elk systeem heeft verschillende eigenschappen en voordelen. Denk hierbij aan het formaat, geluidsniveau, de look of koelvermogen. Bekijk voor meer informatie naar onze airconditioning.

Kies voor een onderhoudsabonnement

Periodiek onderhoud zorgt ervoor dat jouw installatie optimaal werkt! Zo kom je niet voor verrassende kosten van je airco te staan door problemen. Dit kan ook flink schelen op de energiekosten. We kunnen eenmalig onderhoud voor je uitvoeren, maar wij adviseren ons onderhoudsabonnement voor de airco aan. Zo blijft je airco altijd optimaal presteren. Werkzaamheden tijdens deze jaarlijkse onderhoudsbeurt zijn:

  • Controle werking airconditioning
  • Controle van filters en koelmiddelen
  • Controle isolatie
  • Reiniging binnen-unit d.m.v. bacteriedodend middel
  • Inspectie en reiniging van buiten-unit (indien toegankelijk)

Van Slooten helpt met de montage

De montage van een airco kan ingewikkeld zijn. Daarom is het fijn om dit uit te besteden aan een professional. Zo weet je dat deze precies hangt zoals deze bedoeld is en dat je het optimale eruit haalt. Als je bij Van Slooten een airco koopt zit de montage bij de kosten van de airco in. Zo leveren wij de beste service, zonder dat je hier extra voor betaald. We zijn niet voor niks al meer dan 80 jaar dé verwarmingsspecialist.

De kosten van jouw airco

Wil jij graag persoonlijk advies over welke airconditioning het beste bij jouw situatie past? Laat je adviseren over de kosten per airco, de montage en onderhoud. Kom langs in onze showroom in Amersfoort of bel ons en krijg direct contact met één van onze gespecialiseerde medewerkers.