7.5 280 Beoordelingen

Doe een najaarscheck!

Doe een najaarscheck!

De zomer is voorbij en de herfst is begonnen. Tijd om een najaarscheck te doen van jouw cv-ketel, warmtepomp, airconditioning en ventilatiesystemen. Is het al een tijd geleden dat je deze systemen onderhoud hebt gegeven? Dan is nu het moment! Door regelmatig onderhoud te doen gaat het systeem langer mee en blijft deze optimaal werken. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Cv-ketel

Ook je cv-ketel heeft behoefte aan regelmatig onderhoud. Hierdoor wordt het risico op storingen en gevaarlijke situaties verminderd. Het advies is om elke 1 á 2 jaar een onderhoudsbeurt te doen. De exacte adviestijd is op te vragen bij de fabrikant.

Een onderhoudsbeurt voor de cv-ketel dient professioneel uitgevoerd te worden. Ga dit niet zelf proberen, want dit kan leiden tot problemen en gevaarlijke situaties. Er kan bijvoorbeeld koolmonoxide vrijkomen. Wel kan je zelf jouw radiatoren en ketel ontluchten, of de waterdruk controleren. Maar ook hier helpen we je graag bij.

Bij van Slooten hebben we meerdere onderhoudsabonnementen voor de cv-ketel. Bekijk hier onze cv-ketel onderhoudsabonnementen

Warmtepomp

Heb je een warmtepomp in huis? Dan dient deze ook af en toe onderhouden te worden. Door de warmtepomp regelmatig onderhoud blijft het rendement hoog. Hoe hoger het rendement, hoe lager je energierekening. Wij adviseren om elk jaar een warmtepomp te laten inspecteren. Meer informatie over het onderhouden van een warmtepomp lees je hier.

Ook het onderhoud van een warmtepomp dient uitgevoerd te worden door een professional om problemen te voorkomen. Bij van Slooten hebben we meerdere onderhoudsabonnementen voor de warmtepomp. Bekijk hier ons warmtepomp onderhoudsabonnement

Airconditioning

Waarschijnlijk heb je afgelopen zomer veel plezier gehad van je airco. Wist je dat een airco ook kan verwarmen? Zorg ervoor dat je deze winter je huis kunt verwarmen én volgende zomer weer verkoelen door jaarlijks je airco te checken. Dit kan helemaal zelf, of met onze hulp. Voor je een professional inhuurt kun je namelijk ook een aantal stappen zelf uitvoeren. Lees het hier.

Mocht er een groter probleem ontstaan of wil je dat er een expert naar kijkt? Dan kun je altijd van Slooten inschakelen. Hier vind je ons airconditioning onderhoudsabonnement

Ventilatiesystemen

Tot slot je ventilatiesysteem. Goede ventilatie is op dit moment een veelbesproken onderwerp. Goede ventilatie begint bij een schoon ventilatiekanaal. Zo is de lucht in huis zuiver en schoon. Dit is belangrijk voor jouw gezondheid. Stofjes en viezigheid in de ventilatiekanalen kunnen namelijk in je luchtwegen komen. Zorg daarom voor onderhoud aan je ventilatiesysteem. Waarom? Dat lees je hier. Dit hoeft minder vaak dan bij de cv-ketel, warmtepomp of airconditioning. Doe dit eens in de 5 á 6 jaar.

Een ventilatiesysteem is deels zelf te reinigen. Lees hier in het stappenplan hoe je dat doet. Heeft jouw systeem een grondige schoonmaakbeurt nodig? Schakel dan van Slooten in. Bij vragen kun je ook altijd telefonisch contact met ons opnemen. Of kijk hier hoe wij jouw MV Kanaal reinigen.