Mijn cv-ketel werkt niet

Wij gaan je helpen

4 stappen om zelf je cv-ketel te controleren

In veel gevallen kun je het probleem van de cv-ketel oplossen. Vaak moet je de cv-ketel bijvullen of de radiator ontluchten. Als je onderstaande stappen volgt en de cv-ketel werkt nog steeds niet, dan kun je contact opnemen met onze experts!

Bij een kapotte cv-ketel kun ook direct naar van Slooten bellen. We helpen je zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!

Nieuwere ketels zijn voorzien van een display. Zie je een foutcode op het display staan? Noteer deze code en reset de ketel. Door het resetten is de storing vaak al verholpen. Zie je toch nog een foutcode staan? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen wat de beste oplossing is. 

Aan de voorkant van de cv-ketel wordt de keteldruk weergegeven. Ligt de druk van de cv-ketel lager dan 1 bar? Dan moet de ketel worden bijgevuld. De druk van de cv-ketel moet tussen de 1 en 2 bar liggen.

Lees hier hoe je de cv-ketel bijvult

Wanneer er teveel lucht in de cv-installatie aanwezig is, kan dit problemen geven. Hierdoor kan de installatie minder tot geen warmte afgeven en is de kans groot dat de cv-ketel in storing valt. Door de installatie te ontluchten zal uw installatie effectiever verwarmen en stijgt het rendement.

Lees hier hoe je je radiatoren ontlucht

Om storingen en achterstallig onderhoud te voorkomen, kun je een abonnement afsluiten. Je kunt er dan vanuit gaan dat wij de ketel één keer per jaar of per twee jaar onderhouden. Kosten voor een onderhoudsabonnementen; vanaf € 8,-.

Lees hier meer over onze onderhoudsabonnement