Zonneboiler

Genieten van warm water door de warmte van de zon!

Vaillant auroTHERM

solar-format-flex-height

Prijs op aanvraag

De Vaillant auroTHERM lijn bestaat uit panelen voor zonne-energiesystemen.  Denk aan een leegloopsysyteem en zonne-energiesysteem onder druk. Deze panelen zijn zeer eenvoudig aan te sluiten op een zonneboiler. 

ATAG CBSolar

Zonneboilers-atag-CBsolar

Prijs op aanvraag

Met de ATAG CBSolar wek je energie op door de zon. Via collectoren wordt de zonneboiler verwarmt. Dit zorgt ervoor dat je warmwater door de zon verwarmt wordt en daar veel minder gas voor nodig is. 

ATAG EcoNorm

ATAG-econorm.png

Prijs op aanvraag

Met de ATAG EcoNorm wek je ook energie op door de zon, maar deze beschikt over een liggende boiler. Heb jij in huis geen plek voor een staande boiler? Deze liggende boiler past in lage ruimtes. Verkrijgbaar in verschillende vermogens.

Waarom is een zonneboiler duurzaam?

Een zonneboiler is duurzaam omdat voor het verwarmen van het water veel minder CO2 vrij komt dan bij het verwarmen met bijvoorbeeld aardgas. Naast de lagere uitstoot van CO2 worden er ook minder fossiele brandstoffen gebruikt om warmwater te produceren. Wél is er stroom nodig om de vloeistoffen rond te laten pompen. Vaak worden zonneboilers daarom gecombineerd met zonnepanelen.

Om deze reden is een zonneboiler interessant

Een zonneboiler is een interessante investering in duurzame energie. Komende jaren zal de prijs van gas omhoog gaan waardoor het verstandig is om naar alternatieve, duurzame manieren te zoeken om water te verwarmen. Vooral wanneer veel warmwater gebruikt wordt, is de investering in een zonneboiler snel terugverdiend. In de meeste gevallen is een zonneboiler tussen 10 en 15 jaar terugverdiend. De levensduur van een zonneboiler is hoger, namelijk tussen de 20 en 25 jaar.

Vaillant-zonneboiler-showroom-vanslooten

Besparen met een zonneboiler

Met een zonneboiler stookt een huishouden bijna de helft minder aardgas voor de verwarming van water. Dit houdt in dat er in een huishouden van 4 personen gemiddeld 330 kilogram per jaar minder CO2 wordt uitgestoten.

Hoe ziet een zonneboiler installatie eruit?

  • Op het dak worden één of meerdere collectoren bevestigd. Deze haalt het hoogste rendement als deze op het zuidwesten, zuiden of zuidoosten gericht zijn. De hoek van een zonnecollectoren moet tussen 20 en 60 graden zijn. De meeste schuine daken die niet op het noorden gericht zijn, zijn geschikt voor de bevestiging van een zonnecollectoren.
  • De warmteoverdracht aan het kraanwater gebeurt in het voorraadvat, de zonneboiler. Deze is vaak naast de cv-ketel geïnstalleerd. De cv-ketel zorgt er namelijk voor dat wanneer het water niet de gewenste temperatuur heeft, dit verder wordt verwarmd.

Aanvraag zonneboiler

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Andere duurzame opties

Warmtepompen

warmtepomp-vaillant-hybride

Wil je van het gas af? Dan is de warmtepomp een goede stap. Ga je voor all-electric of kies je voor nu nog de hybride variant?

De hybride variant vermindert je gasverbruik al met zo’n 80%.

Waterzijdig inregelen

radiator-waterzijdig-inregelen-vanslooten

Het inregelen van een cv-installatie zorgt ervoor dat hij in topconditie verkeert. Je kunt tot wel 25% besparen op je gasverbruik.

Weet jij wanneer je cv-installatie niet goed is ingeregeld?

Vloerverwarming

vloerverwarming-leggen-vanslooten

Wil je genieten van het comfort van vloerverwarming, maar niet een torenhoge energierekening betalen? 

Dat kan! Het is namelijk mogelijk om te besparen op de energierekening met vloerverwarming.